Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αντίπαρος: Εκεί βρίσκεται το πιο εντυπωσιακό υπόγειο σπίτι

Αντίπαρος: Εκεί βρίσκεται το πιο εντυπωσιακό υπόγειο σπίτι

Στην Αντίπαρο βρίσκεται ένας κρυμμένος παράδεισος που στεγάζει μια τετράμελη οικογένεια το Καλοκαίρι. Δείτε εντυπωσιακά πλάνα από το υπόγειο αλλά ευρύχωρο και ευήλιο σπίτι.

Η Αντίπαρος είναι ένα μικρό βραχώδες κατοικημένο νησί του Νοτίου Αιγαίου στην καρδιά των Κυκλάδων. Η ομορφιά του νησιού είναι ανεκδιήγητη και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο τα Καλοκαίρια για Έλληνες και Ευρωπαίους επισκέπτες, αλλά και τόπο επένδυσης Αμερικανών και Βρετανών παραθεριστών. Για αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εκεί βρίσκεται η πιο εντυπωσιακή υπόγεια βίλα του κόσμου…

Ονομάζεται Ktima House και σχεδιάστηκε από τους Πορτογάλους αρχιτέκτονες Camilo Rebelo και Susana Martins. Παρουσιάστηκε στο ντοκιμαντέρ του BBC για τα πιο παράξενα σπίτια του κόσμου, The World’s Most Extraordinary Homes. Και παρόλο το γεγονός ότι είναι υπόγειο και παράξενο, είναι άκρως ελκυστικό…

Το κτίριο βρίσκεται 80% κάτω από την επιφάνεια της γης, ενώ χρειάστηκαν να θάψουν 10 μέτρα κάτω από αυτήν για να δημιουργήσουν την διώροφη αλλά υπόγεια βίλα με πισίνα. Η υπόγεια κατασκευή του προσφέρει δροσερά δωμάτια, θέα στην πισίνα και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας αλλά και έναν κρυφό παράδεισο που δύσκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει από μακριά.

“Πρόκειται για ένα μοντέρνο σπίτι που όμως εναρμονίζεται απόλυτα με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής των σπιτιών στην Αντίπαρο”, αναφέρει η παρουσιάστρια Καρολίν Κουέντιν.

“Εγώ και ο σύζυγός μου ερωτευτήκαμε την Αντίπαρο αμέσως! Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και είπαμε ότι θέλουμε να βλέπουμε αυτή τη θάλασσα και αυτό τον ήλιο για πάντα! Στην αρχή το σχέδιο ήταν διαφορετικό. Είμαστε μια τετραμελή οικογένεια και ζούμε σε ένα μικροσκοπικό σπίτι στην Αγγλία, οπότε ζητήσαμε ένα μεγαλύτερο σπίτι με πολλά δωμάτια για εμάς και τους φιλοξενούμενους φίλους μας”, αναφέρει η βρετανίδα ιδιοκτήτρια του, Karima.

“Όταν μας είπαν να φτιάξουμε νέο σχέδιο, μεγαλύτερο, ήταν πολύ απαιτητική διαδικασία για εμάς. Για να φτιαχτεί όλο αυτό έπρεπε να παρέμβουμε πολύ στο έδαφος. Όταν φτιαχτόταν, ήταν σαν να είχε πέσει κρατήρας στη Γη και σκεφτόμασταν ότι η Φύση δεν πρόκειται να επιστρέψει στην παλιά της εικόνα”, εξομολογούνται οι αρχιτέκτονες.

Η Αντίπαρος έγινε γνωστή στο ευρύτερο ελληνικό κοινό το 1960 και μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο, όταν φιλοξενήθηκαν τα συνεργεία της Φίνος Φιλμ στο ιστορικό κέντρο για τα γυρίσματα της ταινίας Μανταλένα, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της φυσικής της ομορφιάς και του ιστορικού τοπίου.

Παραδοσιακά, προσελκύει οικογένειες Σκανδιναβών, κυρίως Νορβηγών τον Ιούνιο, ενώ ιδιαίτερους ιστορικούς δεσμούς έχουν με το νησί οι Ιταλοί, οι οποίοι το επισκέπτονται κυρίως τον Αύγουστο. Επίσης στους επισκέπτες συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων Γερμανοί, Ρώσοι, Γάλλοι και Αμερικάνοι.

Η νήσος περιβάλλεται από πληθώρα μικρών ακατοίκητων νησιών με μεγάλο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, όπως το Κοιμητήρι, το Στρογγυλό, το Διπλό, τον Κάβουρα, το Ρευματονήσι, τον Κόκκινο και Μαύρο Τούρλο. Ιδιαίτερα γνωστό στη διεθνή κοινότητα είναι το Δεσποτικό, ένα ακατοίκητο νησί νοτιοδυτικά της Αντιπάρου στο οποίο τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται ανασκαφές με ευρήματα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας.

Πηγή βίντεο: Theodosis Roussos

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις