Τετάρτη, 22 Μαΐ
27oC Αθήνα

Απίστευτο βίντεο: Φλεγόμενο σπαθί κατάνα «τσακίζει» ότι βρει στο πέρασμά του!

Απίστευτο βίντεο: Φλεγόμενο σπαθί κατάνα «τσακίζει» ότι βρει στο πέρασμά του!

Ο Vladimir Stovic επιχείρησε να κάνει ένα εντυπωσιακό πείραμα και τα κατάφερε! Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο.

Ο Vladimir Stovic έκανε ένα πείραμα, και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό! Θέρμανε ένα σπαθί κατάνα στους 1000 βαθμούς κελσίου και έπειτα δοκίμασε να διαπεράσει διάφορα αντικείμενα όπως μαλακά ζελεδάκια, σαπούνια, κηρομπογιές. Σκοπός του ήταν να δει σ’ αυτά την επίδραση της λεπίδας.

Το βίντεο προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς και μόνο το απαλό άγγιγμα του σπαθιού δημιουργεί μια έκρηξη ήχου και χρωμάτων!

Το σπαθί κατάνα είναι γιαπωνέζικος τύπος σπαθιού, και έχει γίνει συνώνυμο των σαμουράι. Το Μπουσίντο, ο ηθικός κώδικας των αριστοκρατών της φεουδαρχικής Ιαπωνίας, δίδασκε ότι το κατάνα είναι η ψυχή του σαμουράι.

Το όπλο αυτό έχει χαρακτηριστική εμφάνιση και αιχμηρότητα. Η λεπίδα είναι καμπυλωτή και λεπτή, ενώ το μήκος της είχε αλλάξει πολλές φορές, αλλά ήταν σταθερά πάνω από 60 εκατοστά. Η λαβή ήταν αρκετά μεγάλη, ώστε ο χειριστής τou κατάνα να χρησιμοποιεί και τα δυο του χέρια. Χαρακτηριστικό, επίσης, γνώρισμα ήταν ο κυκλικός ή τετραγωνισμένος προφυλακτήρας για την προστασία των δακτύλων.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις