Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Από πού πήρε το όνομά του το κοκτέιλ Bloody Mary

Από πού πήρε το όνομά του το κοκτέιλ Bloody Mary

Πολλοί άνθρωποι το πίνουν, λίγοι γνωρίζουν την ιστορία του. Ποια είναι η ματωμένη Βασίλισσα Bloody Mary και πώς πήρε το όνομα του το κοκτέιλ.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού πήρε το όνομά του το κοκτέιλ Bloody Mary και ποια είναι η ιστορία της ματωμένης Βασίλισσας; Την επόμενη φορά που θα πιείτε το διάσημο κοκτέιλ αξίζει να γνωρίζετε την ιστορία που κρύβει από πίσω…

Σύμφωνα με το cbsnews, η ιστορία του κοκτέιλ ξεκινά πίσω στο μακρινό 1920. Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρχε ποτοαπαγόρευση, έτσι, πολλοί μπάρμαν ταξίδεψαν μέχρι το Παρίσι για να εξασκήσουν ελεύθερα το επάγγελμα τους. Ένας μπάρμαν τότε πειραματίστηκε με σάλτσα Worcestershire, ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο χυμό λεμονιού, βότκα και λίγο ντοματοχυμό. Λόγω της καυτερής του γεύσης και του κόκκινου χρώματος, το ονόμασαν Bloody Mary. Το κοκτέιλ έγινε ένα από τα πιο διάσημα της εποχής και αγαπήθηκε και πέρα του Παρισιού.

Ποια είναι όμως η ματωμένη βασίλισσα; Η Μαρία Α΄ του Οίκου των Τυδώρ (18 Φεβρουαρίου 1516 – 17 Νοεμβρίου 1558) ήταν βασίλισσα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας από τις 19 Ιουλίου 1553 μέχρι τον θάνατό της. Έμεινε γνωστή για την προσπάθειά της να αναστηλώσει τον Ρωμαιοκαθολικισμό στην Αγγλία όταν διαδέχτηκε στο θρόνο τον ετεροθαλή αδελφό της, Εδουάρδο ΣΤ΄.

Κατά τη βασιλεία της διέταξε το κάψιμο στην πυρά περίπου 300 αντιφρονούντων, αποκτώντας έτσι το προσωνύμιο Αιμοσταγής Μαρία (Bloody Mary), όπως έμεινε ευρέως γνωστή. Η προσπάθειά της για την αναβίωση του Καθολικισμού στη χώρα ανατράπηκε από την ετεροθαλή αδελφή και διάδοχό της, Ελισάβετ Α΄.

Πίσω λοιπόν από το Bloody Mary βρίσκεται μία ευφάνταστη ιδέα ενός μπάρμαν το 1920 και μία σκληρή βασίλισσα…

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: The Story of Liberty

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις