Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Από πού προέρχονται τα εξτένσιονς μαλλιών

Από πού προέρχονται τα εξτένσιονς μαλλιών

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού προέρχονται οι περούκες και τα εξτένσιονς που καταλήγουν στα σαλόνια ομορφιάς; Δείτε το βίντεο.

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι celebrities του Χόλιγουντ φορούν περούκες και εξτένσιονς σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τάση αυτή έχει αυξηθεί διότι οι άνθρωποι θέλουν πλέον να επιλέγουν εφήμερα προϊόντα που να ταιριάζουν με κάθε περίσταση και ανάλογα με την ψυχολογία τους.

Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι οι άνθρωποι που φορούν περούκες ή εξτένσιονς δεν έχουν ιδέα το ταξίδι που έχουν περάσει τα μαλλιά για να καταλήξουν στην κεφαλή τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Refinery29, κάποιες τρίχες προέρχονται από πατώματα σε σαλόνια ομορφιάς, από ό,τι μένει στις βούρτσες στα κομμωτήρια ή ακόμα και από αποχετεύσεις. Οι τρίχες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το χρώμα, ύστερα επεξεργάζονται με χημικά, αλείφονται με σιλικόνη και κάποιες φορές αναμειγνύονται με συνθετικά μαλλιά ή τρίχες ζώων.

Ωστόσο η μεγαλύτερη αγορά προέρχεται από αλλού… “Εγώ αγοράζω τα μαλλιά από την Ινδία. Ξέρω ότι χιλιάδες άνθρωποι πάνε σε ναούς και ξυρίζονται ή κόβουν τα μαλλιά τους με σκοπό να τα προσφέρουν στους θεούς. Οι ναοί τα πουλάνε με αποτέλεσμα να αποτελούν μία τρομερά κερδοφόρα μπίζνα!”, αποκαλύπτει στο βίντεο η ιδιοκτήτρια σαλόν ομορφιάς στο Λος Άντζελες, Riqua Hailes.

Ακόμη, υπάρχουν πολλοί που προσεγγίσουν γυναίκες με μακριά μαλλιά με σκοπό να τα πουλήσουν σε μαγαζιά με περούκες στην Αμερική και όχι μόνο. Από τη μεριά των γυναικών που δέχονται να κουρέψουν τα μαλλιά τους και να τα πουλήσουν, είναι ένας εύκολος τρόπος να κερδίσουν λεφτά. Έχουν οικονομική ανάγκη και κάνουν τα πάντα ώστε να χαρίσουν ένα αισιόδοξο μέλλον σε αυτές και τις οικογένειές τους…“Η οικογένεια μου περνάει δύσκολες στιγμές και έτσι θέλω να κόψω τα μαλλιά μου για να τη βοηθήσω. Μου αρέσουν τα μαλλιά μου. Εδώ είναι σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς και είναι τόσο απαλά και ίσια αλλά έχω ανάγκη τα λεφτά”, εξομολογείται η Thuy από το Βιετνάμ.

Η ίδια μάλιστα τονίζει ότι πρόσφεραν να της δώσουν 2 δολάρια για να κόψουν τα μακριά μαλλιά της, όμως δεν τα έκοψε μέχρι να βρεθεί μια καλή προσφορά, όπως και έγινε αφού τελικά τα έκοψε για 100 δολάρια.

Οι περούκες και τα εξτένσιονς που καταλήγουν στα σαλόνια ομορφιάς είναι το μηνιαίο εισόδημα μιας οικογένειας στο Βιετνάμ για έναν μήνα, ή η αγορά βιβλίων για το σχολείο ενός κοριτσιού στην Ινδία ή τα χρήματα μίας μητέρας που θα δώσει για να κάνουν τα παιδιά της μαθήματα κολύμβησης…

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Refinery29

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις