Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Atlantic Ocean Road: Από τους πιο όμορφους και επικίνδυνους δρόμους του κόσμου

Atlantic Ocean Road: Από τους πιο όμορφους και επικίνδυνους δρόμους του κόσμου

Είναι ένας δρόμος στον ωκεανό, όπως λένε οι ντόπιοι, και προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες. Είναι ο πιο όμορφος και επικίνδυνος δρόμος του κόσμου…

Ο Δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού είναι ένα τμήμα με μήκος 8,3 χλμ. στη Νορβηγία, που βρίσκεται στο χωριό Henningsvær και ενώνει τα νησάκια της περιοχής, συνδέοντας τις πόλεις Molde και Kristiansund.

Ο δρόμος με την απίστευτη θέα διασχίζει το αρχιπέλαγος της Νορβηγικής Θάλασσας, με μια σειρά από 12 γέφυρες, που όλες στηρίζονται σε διαδοχικές νησίδες. Είναι ένας δρόμος στον ωκεανό, όπως λένε οι ντόπιοι, και προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες.

Πολλοί είναι αυτοί που διασχίζουν το δρόμο για τη μοναδική αίσθηση που προσφέρει. Ωστόσο, στο μέσο μιας καταιγίδας τα πράγματα γίνονται πιο επικίνδυνα, καθώς η οργή της φύσης ξεσπά στον αυτοκινητόδρομο. Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να παρατηρήσει κάποιος φάλαινες ή φώκιες καθώς διασχίζει τον δρόμο.

Η κατασκευή του δρόμου αυτού είχε συζητηθεί στις αρχές του 20ού αιώνα, ως σιδηροδρομική γραμμή, αλλά η ιδέα αυτή σύντομα εγκαταλείφθηκε. Τα σχέδια για τη δημιουργία αυτού του δρόμου ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1970, ενώ η κατασκευή ξεκίνησε την 1η Αυγούστου του 1983. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, ο δρόμος χτυπήθηκε από 12 σφοδρές καταιγίδες. Τελικώς, εγκαινιάστηκε στις 7 Ιουλίου του 1989.

Έχει ανακηρυχθεί η καλύτερη διαδρομή με αυτοκίνητο και όχι άδικα… Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: OpenHorizon Films

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις