Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυτές είναι οι 10 πιο φουτουριστικές ανακαλύψεις της δεκαετίας

κορονοϊός

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: «Πόσο ακόμα να προχωρήσει η τεχνολογία;», αναρωτιούνται πολλοί αφού το 1970 δεν φαντάζονταν καν ότι κάποια στιγμή θα υπάρξουν κινητά τηλέφωνα, τα οποία μάλιστα θα έχουν πρόσβαση και στο διαδίκτυο.

Η τεχνολογία όμως έχει προχωρήσει πολύ και αρκετές φορές μας έχει ξαφνιάσει ευχάριστα όπως στις παρακάτω περιπτώσεις.

Ρομποτικοί εξωσκελετοί: Με στόχο να βοηθήσουν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα αλλά και να προσφέρουν επιπλέον δυνάμεις σε στρατιώτες, δημιουργήθηκαν οι ρομποτικοί εξωσκελετοί.

Μηχάνημα… περιέργειας στον Άρη: Πρόκειται για ένα όχημα που έχει σταλεί στον «κόκκινο πλανήτη» για να τον διασχίζει συνεχώς και να συγκεντρώνει πληροφορίες. Υπάρχει εκεί από το 2012 και μέσα στα χρόνια έχει ανακαλύψει σημαντικά δεδομένα, όπως την ύπαρξη οξυγόνου, κάτι που αποδεικνύει και την ενδεχόμενη ζωή εκεί…

Τεχνητή νοημοσύνη: Μόλις στην αρχή της δεκαετίας, το 2010 η Apple μας συνέστησε την Siri, η οποία ουσιαστικά υπακούει ό, τι της ζητάει ο ιδιοκτήτης και το κάνει πράξη! Σε κινητά, ταμπλέτες, υπολογιστές… Κατόπιν, ακολούθησαν κι άλλες εταιρίες.

Απευθείας… μετάφραση! Είσαι Κίνα, δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε γιατί όλα σου ακούγονται… κινέζικα (και όντως είναι), οπότε τι κάνεις; Ανοίγεις την google στην ενότητα «μετάφραση» και πλησιάζεις το κινητό κοντά στην… πηγή που μιλάει τη γλώσσα που δεν γνωρίζεις. Εκείνο, μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο!

Δείτε ακόμα 6 σπουδαίες ανακαλύψεις που πήγαν την τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα, στο παρακάτω βίντεο:

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις