Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυτή είναι η μεγαλύτερη πεταλούδα του κόσμου

Αυτή είναι η μεγαλύτερη πεταλούδα του κόσμου

Η Βασίλισσα Αλεξάνδρα είναι η μεγαλύτερη πεταλούδα ολόκληρου του κόσμου. Διαβάστε τρία πράγματα που πρέπει να μάθετε για αυτήν.

Η Βασίλισσα Αλεξάνδρα με φτερά στο χρώμα του μαύρου και του κίτρινου είναι η μεγαλύτερη πεταλούδα ολόκληρου του κόσμου. Το είδος της κατάγεται από την Παπούα Νέα Γουινέα και χαρακτηριστικό της – εκτός από την απαράμιλλη ομορφιά της – είναι η εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα που μπορεί να να αναπτύξει σε σχέση με άλλα είδη πεταλούδας.

Το εκπέτασμά της υπολογίζεται γύρω στις 12 ίντσες, δηλαδή κάτι παραπάνω από 30 εκατοστά. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα άλλα ζώα αφού περιέχουν δηλητήριο που παρόλο που δεν τα σκοτώνει, τα κάνει να υποφέρουν από έντονο στομαχόπονο που μπορεί πολλές φορές να τα οδηγήσει σε θάνατο.

Η εξαγωγή φοινικέλαιου, η παραγωγή καφέ και κακάου, εδώ και χρόνια απειλούν τις ζούγκλες στην Παπούα Νέα Γουινέα στις οποίες διαμένουν, για αυτό και θεωρείται είδος που κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

Ένας ακόμη λόγος που προκαλεί τη συνεχή μείωση του αριθμού τους είναι οι νόμιμες όμως απειλητικές για το είδος τους, εμπορικές συναλλαγές των φτερών τους. Οι συναλλαγές αυτές λέγεται ότι αποφέρουν κέρδη που αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο:ABCScienceOnline

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις