Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δέκα πράγματα που συμβαίνουν όταν κάθεστε 8 ώρες σε μία καρέκλα κάθε μέρα

Δέκα πράγματα που συμβαίνουν όταν κάθεστε 8 ώρες σε μία καρέκλα κάθε μέρα

Όταν κάθεστε κάθε μέρα 8 ώρες σε μία καρέκλα, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία σας. Η καθιστική ζωή ευθύνεται για πολλά θέματα υγείας…

Η καθιστική ζωή μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας στον οργανισμό μας. Οι 8 ώρες είναι αρκετές ώστε να δημιουργήσουν θέματα υγείας που δεν πρέπει να παραβλέψουμε.

Η υπερβολική έλλειψη δραστηριότητας προκαλεί προβλήματα στη σπονδυλική στήλη. Με τον καιρό, η φθορά των δίσκων και η επιφόρτιση των αρθρώσεων είναι αναπόφευκτη. Άλλωστε, το σώμα μας δεν είναι “φτιαγμένο” για να κάθεται σε αυτή τη στάση. Είναι “σχεδιασμένο” να είναι όρθιο και να κινείται.

Η καθιστική ζωή σας κάνει επιρρεπείς σε ασθένειες, όπως οι παθήσεις της καρδιάς και η παχυσαρκία. Όσοι περνούν γύρω στις 8 ώρες την ημέρα σε μία καρέκλα έχουν 59% πιθανότητες να πάθουν ανακοπή καρδιάς από αυτούς που είναι πιο δραστήριοι στην καθημερινότητά τους.

Ακόμη, η παραμονή σε μία καρέκλα για τόσες πολλές ώρες, μπορεί να προκαλέσει με την πάροδο των χρόνων, προβλήματα στις φλέβες. Συγκεκριμένα, πολλές γυναίκες κάθονται σταυροπόδι με αποτέλεσμα οι φλέβες να τεντώνονται και τελικά να σπάνε.

Η παχυσαρκία είναι ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που προκαλούνται από την καθιστική ζωή. Όταν κάθεται ένας οργανισμός για πολλές ώρες, ο μεταβολισμός του αλλάζει, αφού καίει λιγότερες θερμίδες. Οι άνθρωποι που είναι πιο δραστήριοι καίνε 35% περισσότερες θερμίδες από όσους ακολουθούν καθιστική ζωή.

Κάτι που πολλοί μπορεί να μη ξέρατε είναι ότι ακόμα και η γήρανση επιταχύνεται από την καθιστική ζωή, αφού προκαλεί φθορά στα τελομερή. Το τελομερές είναι μια περιοχή του DNA, χωρίς μεγάλη πληροφοριακή αξία, που βρίσκεται στο τέλος του χρωμοσώματος και προστατεύει τη χρήσιμη γενετική πληροφορία από τη φθορά. Η φθορά τελομερών συνδέεται άμεσα με την γήρανση και την επιτάχυνση αυτής, του οργανισμού.

Την ίδια ώρα, όσοι κάθεστε σε μία καρέκλα για τουλάχιστον 8 ώρες είστε πιο επιρρεπείς να έχετε προβλήματα άγχους, έλλειψης ύπνου και αποδοτικότητας.

Πηγή βίντεο:BRIGHT SIDE

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις