Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Δεν λέγεται άδικα η Καραϊβική της Ελλάδας – Πού βρίσκεται η εξωτική παραλία

Δεν λέγεται άδικα η Καραϊβική της Ελλάδας – Πού βρίσκεται η εξωτική παραλία

Θεωρείται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας… Δείτε εντυπωσιακά πλάνα που θα σας πείσουν ότι εκεί πρέπει να πάτε φέτος!

Τα Σύβοτα είναι παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός ανέρχεται στους 875 μόνιμους κατοίκους. Αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος.

Το 433 π.Χ., στα νερά της ευρύτερης περιοχής έλαβε χώρα η ναυμαχία των Συβότων, στα πλαίσια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Επί τουρκοκρατίας, ο οικισμός ονομαζόταν Βώλια ενώ το 1927 μετονομάστηκε σε Μούρτο (ονομασία που χρησιμοποιόταν και παλαιότερα) όνομα που διατηρήθηκε μέχρι το 1940 όταν ο οικισμός έλαβε τη σημερινή του ονομασία.

Τα Σύβοτα, όπως και η υπόλοιπη Θεσπρωτία περιήλθαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων του 1912 – 1913, ενώ το 1933 αναφέρεται σε έκθεση του επάρχου Θυάμιδος ως μια από τις αμιγείς μουσουλμανικές κοινότητες. Μερικά χρόνια αργότερα, το 1940, εμφανιζόταν ως μικτό χωριό με μεγάλη μουσουλμανική πλειοψηφία.

Σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής είναι το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, ο κατασκευασμένος το 1884 φάρος του νησιού Μαύρο Όρος καθώς και ο αρχαίος οικισμός του Βραχωνά. Κυριότερες παραλίες της περιοχής είναι η Μικρή και Μεγάλη Άμμος, η Μπέλλα Βράκα, η Ζάβια, το Μεγάλο Στάφο και η Πλαταριά.

Η παραλία Μπέλλα Βράκα ονομάζεται από πολλούς “η Καραϊβική της Ελλάδας”. Μικρή, εξωτική, με χρυσή άμμο και καταγάλανα νερά, η Μπέλλα Βράκα είναι ο επόμενος προορισμός για τα καλοκαιρινά μπάνια σας μακριά από μεγάλες και οργανωμένες παραλίες. Απλά παρκάρετε το αυτοκίνητο σας και περνάτε στο νησί διασχίζοντας την θάλασσα με τα πόδια. Να θυμάστε όμως ότι δεν θα βρείτε αναψυκτήριο για νερό ή σνακς, γι’αυτό είναι καλύτερα να πάρετε μαζί σας από το σπίτι. Και αν βαρεθείτε, δίπλα ακριβώς, υπάρχουν και άλλες παραλίες στις οποίες πηγαίνετε είτε από μονοπάτια είτε με βάρκα.

Δείτε το μαγευτικό βίντεο:

Πηγή βίντεο: Klimis Chrs

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις