Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Δίδυμοι δεν φέρουν πια το ίδιο DNA μετά από ένα χρόνο του ενός στο Διάστημα

Δίδυμοι δεν φέρουν πια το ίδιο DNA μετά από ένα χρόνο του ενός στο Διάστημα

Γεννήθηκαν με το ίδιο DNA. Όταν ο ένας επέστρεψε μετά από ένα χρόνο στο Διάστημα, όλα άλλαξαν μεταξύ τους…

Ο αστροναύτης Scott Kelly πέρασε 340 μέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Όταν γύρισε οι αλλαγές που έφερε σε σχέση με τον μέχρι τότε πανομοιότυπο δίδυμο αδερφό του, ήταν εμφανείς…

Η NASA θέλησε να κάνει έρευνα για τις αλλαγές στο σώμα που η μακροχρόνια παραμονή στο Διάστημα μπορεί να επιφέρει. Ο Mark παρέμεινε στη Γη και ο Scott δέχτηκε να ταξιδέψει περίπου για ένα χρόνο στο Διάστημα ώστε να καταλήξουν σε ακριβή συμπεράσματα.

Και το συμπέρασμα; Όταν ο Scott γύρισε διαπιστώθηκε ότι το DNA του είχε αλλάξει κατά 7%, ενώ το δέρμα του ήταν πιο τσιτωμένο. Ο καθηγητής Christopher E. Mason επεσήμανε: “Αυτή η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική για να καταλάβουμε τις αλλαγές των αστροναυτών όταν δεσμεύονται για πολύ καιρό σε μία διαστημική αποστολή”.

Τα μονοζυγωτικά δίδυμα σχηματίζονται από ένα μόνο γονιμοποιημένο ωάριο που χωρίζεται στα δύο. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ένα μόνο σπερματοζωάριο συναντά ένα ωάριο. Όσο το ζυγωτό ταξιδεύει προς τη μήτρα το κύτταρο διαιρείται σε δύο μέρη, τα οποία αναπτύσσονται ως δύο ξεχωριστά έμβρυα, δημιουργώντας έτσι τα μονοζυγωτικά δίδυμα. Τα άτομα που προέρχονται από ένα μόνο συνδυασμό ωαρίου και σπερματοζωαρίου, μοιράζονται το ίδιο DNA. Μέχρι ο ένας να φύγει για το Διάστημα…!

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Inside Edition

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις