Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Είναι 102 χρονών και βλέπει τον εαυτό της μικρή να χορεύει [vid]

Είναι 102 χρονών και βλέπει τον εαυτό της μικρή να χορεύει [vid]

102χρονη είδε για πρώτη φορά τον εαυτό της να χορεύει σε ταινία την εποχή της Αναγέννησης του Χάρλεμ. Η αντίδρασή της συγκίνησε τους πάντες…

Η Alice Barker ήταν χορεύτρια κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης του Χάρλεμ της δεκαετίας του 1930 και του ’40. Χόρευε σε γνωστά κέντρα νυχτερινής διασκέδασης της εποχής όπως το The Apollo, το Cotton Club, το The Zanzibar Club και στο Broadway με θρύλους όπως ο Frank Sinatra, ο Gene Kelly και ο Bill “Bojangles” Robinson. Αν και χόρεψε σε πολλές ταινίες, διαφημίσεις και τηλεοπτικές εκπομπές, δεν είχε καταφέρει να δει ποτέ τον εαυτό της στην οθόνη.

Μετά από πολλά χρόνια αναζήτησης, η οικογένειά της την εντόπισε σε ταινία εποχής. H 102χρονη που νοσηλευόταν τότε σε νοσοκομείο, είδε για πρώτη φορά τον εαυτό της να χορεύει. Η αντίδραση της συγκίνησε τους πάντες, αφού όταν την ρώτησαν πώς νιώθει που βλέπει εκεί τον εαυτό της να χορεύει, εκείνη απάντησε: “Με κάνει να θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι και να χορέψω!”.

Η Alice Barker πέθανε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016. Πέρασε την τελευταία μέρα της ζωής της με ήσυχο πνεύμα, απολαμβάνοντας να ακούει μουσική και φυσικά… θαυμάζοντας τον παλιό εαυτό της.

Δείτε το βίντεο:

Στη δεκαετία του 1920, αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το κίνημα με το όνομα ‘Αναγέννηση του Χάρλεμ’ (The Harlem Renaissance) ή ‘New Negro Movement’. Η Αναγέννηση του Χάρλεμ θεωρήθηκε ως μια μορφή αναγέννησης της αφροαμερικανικής τέχνης. Μέχρι το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου, η πλειοψηφία των Αφροαμερικανών βρισκόταν σε καθεστώς δουλείας και ζούσαν στο Νότο. Μετά το τέλος της δουλείας, οι χειραφετημένοι πλέον Αφροαμερικανοί, άρχισαν να αγωνίζονται για συμμετοχή στα κοινά, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ισότητα.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε