Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Εκεί που τα αστέρια λάμπουν και στη θάλασσα – Πού βρίσκεται η φωσφοριζέ παραλία

Εκεί που τα αστέρια λάμπουν και στη θάλασσα – Πού βρίσκεται η φωσφοριζέ παραλία

Ποιος είπε ότι αστέρια έχει μόνο ο ουρανός… Δείτε πού βρίσκεται αυτή η παραλία που τα βράδια λάμπει και μαγεύει τους πάντες!

Ονομάζεται «θάλασσα των αστεριών» και όχι άδικα… Είναι η παραλία στο νησί Vaadhoo, και πιο συγκεκριμένα στην ατόλη Raa, στις Μαλδίβες, που είναι μοναδική στον κόσμο.

Πρόκειται για μια υπέροχη «φωτισμένη» παραλία με λευκή άμμο που λάμπει το βράδυ. Τα πλαγκτόν που ζουν στην παραλία περιέχουν τη χρωστική ουσία λουσιφερίνη, η οποία αντιδρά με το οξυγόνο και το ένζυμο λουσιφεράση και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μία βιοχημική αντίδραση που έχει ως αποτέλεσμα αυτό το μοναδικό μπλε φως της θάλασσας.

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται βιοφωτισμός και προέρχεται από ένα διαφορετικό είδος φυτοπλαγκτόν, το «bioluminesce». Βιοφωταύγεια ή βιοφωτισμός (bioluminescence) χαρακτηρίζεται η δημιουργία φωτός σε διάφορα μήκη κύματος που εκπέμπεται από διάφορους ζώντες οργανισμούς, που συχνά καλείται εσφαλμένα φωσφορισμός. Το φαινόμενο της βιοφωταύγειας παρουσιάζεται σε πολλές βιομάδες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους όπως τα βακτήρια, οι μύκητες, οι πυγολαμπίδες καθώς και σε διάφορους θαλάσσιους οργανισμούς.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες της παραλίας του νησιού στο βίντεο:

Πηγή βίντεο: Wonder World

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις