Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Εξωτικά νησιά με ελληνικές ονομασίες που όμως δε βρίσκονται στην Ελλάδα

Εξωτικά νησιά με ελληνικές ονομασίες που όμως δε βρίσκονται στην Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει εκατοντάδες νησιά μεγάλα ή μικρότερα, τουριστικά ή λιγότερο, κατοικημένα ή μόνο επισκέψιμα για να τα προσεγγίσεις με το σκάφος και να κάνεις βουτιές.

Αυτό που ίσως αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι ότι νησιά με ελληνικά ονόματα δεν έχει μόνο η Ελλάδα αλλά και μέρη στην άλλη άκρη του κόσμου.

Για παράδειγμα, γνώριζες ότι στις Μπαχάμες υπάρχει νησί που έχει όνομα με ελληνικές ρίζες ή ότι υπάρχει νησί που λέγεται επίσης Άνδρος, σαν τη δική μας, των Κυκλάδων;

Ας ξεκινήσουμε από το νησί του Ατλαντικού που βρίσκεται στις Μπαχάμες στο αρχιπέλαγος Λουκάγιαν και έχει εξωτική, απαράμιλλη ομορφιά. Πρόκειται για το νησί Eleuthera, δηλαδή Ελευθέρα.

Το όνομα είναι η θηλυκή μορφή του ελληνικού επιθέτου «ἐλεύθερος» και σίγουρα αποπνέει αυτό ακριβώς που περιγράφει το όνομά του. Πρόκειται για ένα μακρόστενο νησί που έχει μήκος περίπου 180 χιλιόμετρα ενώ σε κάποια σημεία το πλάτος του είναι μικρότερο από το 1,5 χιλιόμετρο.

Είναι το έβδομο μεγαλύτερο νησί στις Μπαχάμες και εκεί ζουν περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι ενώ ο βασικός οικισμός του νησιού με τον περισσότερο κόσμο είναι το Governor’s Harbour.

Εκεί βρίσκεται και μια γυάλινη γέφυρα η οποία πήρε το όνομά της από έναν πίνακα του Ουίνσλοου Χόμερ που ονομάζεται «Γυάλινο Παράθυρο». Και αυτός ο πίνακας μόνο τυχαίος δεν είναι καθώς απαθανατίζει ουσιαστικά μια φυσική πέτρινη αψίδα η οποία βρισκόταν κάποτε εκεί που είναι τώρα η τσιμεντένια γέφυρα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις