Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελέφαντας που φουμάρει προβληματίζει τους επιστήμονες…

Ελέφαντας που φουμάρει προβληματίζει τους επιστήμονες…

Ελέφαντας παίρνει κάτι από το έδαφος με την προβοσκίδα του, το βάζει στο στόμα και ύστερα βγάζει ένα σύννεφο καπνού. Το θέαμα πρωτόγνωρο, οι ερμηνείες πολλές…

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες ένα βίντεο με έναν ελέφαντα που… καπνίζει στην Ινδία. Το viral βίντεο το τράβηξε ο Ινδός επιστήμονας της Wildlife Conservation Society, Βινάι Κουμάρ.

Η πρωτόγνωρη εικόνα ενός ελέφαντα να… καπνίζει καταγράφτηκε κατά τη διάρκεια έρευνας του στο δάσος Ναγκαρχόλε της πολιτείας Καρνατάκα. Η διάρκειά του βίντεο είναι 48 δευτερόλεπτα, όμως χωρά πολλές ερμηνείες και πολύωρη σκέψη για το τι κάνει ο ελέφαντας.

Στο βίντεο φαίνεται ότι παίρνει κάτι από το έδαφος με την προβοσκίδα του, το βάζει στο στόμα του και στη συνέχεια βγάζει ένα σύννεφο καπνού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί «την πρώτη γνωστή εικονική τεκμηρίωση ενός άγριου ελέφαντα που έδειξε τέτοια συμπεριφορά και έχει προβληματίσει επιστήμονες και εμπειρογνώμονες».

https://www.youtube.com/watch?v=LfmrOYDScSY

«Το πιο πιθανό είναι να προσπαθούσε να χωνέψει καρβουνιασμένα ξύλα, καθώς έδειχνε να σηκώνει κάτι από το έδαφος του καμένου δάσους, να φυσά τη στάχτη που συμπαρασύρθηκε στην προβοσκίδα του και να τρώει το υπόλοιπο», δηλώνει ο βιολόγος Βαρούν Ρ. Γκοσουάμι.

Ενώ συμπληρώνει: “Το κάρβουνο ενδεχομένως προσελκύει τα άγρια ζώα με τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ενώ λειτουργεί και ως καθαρτικό…”.

Πηγή βίντεο: Hot News Today

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις