Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ένα βιώσιμο σπίτι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από σκουπίδια

Ένα βιώσιμο σπίτι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από σκουπίδια

Στο Νέο Μεξικό δημιουργήθηκε συγκρότημα με σπίτια που είναι 100% φιλικά προς το περιβάλλον. Τα σπίτια αυτά παράγουν νερό, φαγητό και ενέργεια.

Ένα βιώσιμο οικολογικό σπίτι είναι ένα σπίτι φιλικά σχεδιασμένο προς το περιβάλλον, κατασκευασμένο με υλικά και τεχνολογία που μειώνει τόσο την αποβολή βλαβερών αερίων προς το περιβάλλον όσο και τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού. Είναι αξιοσημείωτο το πώς ένα σπίτι φτιαγμένο από σκουπίδια και άμμο, μπορεί να γίνει τόσο όμορφο…

Το συγκρότημα κτιρίων Earthship που βρίσκεται στην κωμόπολη Taos στο Νέο Μεξικό περιλαμβάνει σπίτια που είναι 100% φιλικά προς το περιβάλλον. Όσο και αν σας ακούγεται απίστευτο, τα σπίτια αυτά παράγουν το δικό τους νερό, φαγητό και ενέργεια.

Η περιβαλλοντική κοινότητα αποτελείται από πάνω από 70 βιώσιμα οικολογικά σπίτια, το καθένα φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως μπουκάλια, κουτάκια μπύρας και ελαστικά αυτοκινήτων. Όλα αυτά χρησιμοποιούνται ως τούβλα, ενώ οι τοίχοι γεμίζουν με χώμα ή άμμο. 

Το νερό της βροχής συγκεντρώνεται στη σκεπή το οποίο και αποθηκεύεται ώστε μετά από επεξεργασία να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του σπιτιού. Παράλληλα, το νερό αυτό χρησιμοποιείται για τον κήπο στον οποίο παράγονται φρούτα και λαχανικά προς κατανάλωση. Όσο για την ενέργεια… Οι επίπεδοι ηλιακοί συλλέκτες απορροφούν διάχυτο ηλιακό φως και την παράγουν σε αφθονία.

Δείτε το βίντεο:

These Sustainable Homes Are Made From Trash, But They're Absolutely Stunning

These Sustainable Homes Are Made From Trash, But They're Absolutely Stunning

Gepostet von Bring Me am Samstag, 28. April 2018

Πηγή βίντεο: Bring Me

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις