Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εντόπισαν σπάνιες καμηλοπαρδάλεις με λευκισμό στην Κένυα

Εντόπισαν σπάνιες καμηλοπαρδάλεις με λευκισμό στην Κένυα

Ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός κατάφεραν να καταγράψουν κάμερες στην Κένυα. Δύο άσπρες καμηλοπαρδάλεις με λευκισμό έκαναν βόλτα σε πάρκο.

Για πρώτη φορά καταγράφηκαν σε βίντεο δύο άσπρες καμηλοπαρδάλεις στην Κένυα. Οι καμηλοπαρδάλεις αυτές είναι εξαιρετικά σπάνιες και πάσχουν από λευκισμό.

Αρχικά, οι καμηλοπαρδάλεις είχαν εντοπιστεί από ντόπιους και ύστερα οι επιστήμονες ανέλαβαν δράση για να τις καταγράψουν. Πρόκειται για μία μητέρα και ένα παιδί που έκαναν βόλτα αμέριμνοι στο φυλασσόμενο πάρκο Ishaqbini Hirola στην επαρχία Garissa της Κένυας. Τα σπάνια αυτά ζώα δεν ενοχλούνταν από τις κάμερες και την ανθρώπινη παρουσία που είχαν αντιληφθεί ότι υπήρχε γύρω τους.

«Ήταν πολύ κοντά μας και εξαιρετικά ήρεμες, ενώ δεν έδειξαν να ενοχλούνται από την παρουσία μας. Η μητέρα προχωρούσε πάντα μπροστά και έδειχνε να κάνει νόημα στο μικρό της πότε να κρύβεται στους θάμνους», δήλωσαν αργότερα οι επιστήμονες.

Γιατί το περιστατικό αυτό θεωρείται σπάνιο; Πριν από αυτές, μόλις άλλες δύο φορές είχαν καταγράψει οι επιστήμονες λευκή καμηλοπάρδαλη. Στην ίδια περιοχή είχε αναφερθεί η παρουσία ενός τέτοιου ζώου τον Μάρτιο του 2016, ενώ στην Τανζανία, είχε εντοπιστεί μια λευκή καμηλοπάρδαλη τον Ιανουάριο του 2016.

Τι διαφορά έχει ο λευκισμός από τον αλμπινισμό; Σε αντίθεση με τον αλμπινισμό, τα ζώα με λευκισμό εξακολουθούν να παράγουν σκοτεινή χρωστική ουσία στο μαλακό τους ιστό κάτι που εξηγεί ότι οι λευκές καμηλοπαρδάλεις έχουν σκούρο χρώμα στα μάτια τους.

Το συγκεκριμένο είδος καμηλοπάρδαλης θεωρείται σπάνιο και προς εξαφάνιση από τη Διεθνή Ένωση για τη Διαφύλαξη της Φύσης και εκτιμάται ότι υπάρχουν συνολικά 8.500 στην άγρια φύση. 

Πηγή βίντεο: Caters TV

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις