Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Έρευνα δείχνει ότι αν έχεις αδερφή, είσαι καλύτερος άνθρωπος!

Έρευνα δείχνει ότι αν έχεις αδερφή, είσαι καλύτερος άνθρωπος!

Το να έχεις μεγαλύτερη ή μικρότερη αδερφή, σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Και οι λόγοι είναι πολλοί…

Είσαι καλός άνθρωπος; Μη βιαστείς να απαντήσεις! Γιατί σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μεταξύ άλλων, το αν έχεις μεγαλύτερη ή μικρότερη αδερφή σε κάνει καλύτερο άνθρωπο!

“Η αδερφή σού μαθαίνει πράγματα που ένας γονέας δεν μπορεί να σου μάθει! Η συνύπαρξη με την αδερφή μας μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τον κόσμο μας και να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι!”, δηλώνει η ερευνήτρια Laura Padilla-Walker, του Πανεπιστημίου Brigham Young University της Utah.

Χαλάλι όλοι αυτοί οι τσακωμοί για τα ρούχα και τα παιχνίδια, αφού η συνύπαρξη με μία μεγαλύτερη ή μικρότερη αδερφή, βοηθά τους ανθρώπους να λύνουν πιο γρήγορα συγκρούσεις και εντάσεις, να είναι πιο συμπονετικοί σε όσους γύρω τους το έχουν ανάγκη, να είναι πιο ευαίσθητοι και κοινωνικοί. Ακόμη, η έρευνα αποκαλύπτει ότι η πνευματική υγεία είναι καλύτερη από αυτούς που δεν έχουν αδέρφια και δη, αδερφή.

“Η αδερφή σε βοηθάει να κάνεις συμβιβασμούς, καλύτερες διαπραγματεύσεις, να αντιμετωπίζεις καβγάδες, να είσαι πιο ήρεμη μετά από αυτούς καθώς και να αναπτύσσεις πιο γρήγορα τις κοινωνικές σχέσεις με τον περίγυρό σου”, δηλώνουν οι ερευνητές και συμπληρώνουν: “Μετά τον χαμό των γονιών τους, οι αδερφές έρχονται ακόμα πιο κοντά και διατηρούν δεσμούς μεταξύ τους εσαεί, κάτι που δεν συμβαίνει στο ίδιο ποσοστό με τα αγόρια αδέρφια”.

Παράλληλα, η έρευνα απέδειξε ότι τα αγόρια που έχουν αδερφή, τα πάνε καλύτερα με τις γυναίκες. Γνωρίζουν τον ιδιαίτερο και διαφορετικό κόσμο του ενός και του άλλου και αυτές οι γνώσεις τούς κάνουν να έχουν περισσότερη εκτίμηση και σεβασμό στο αντίθετο φύλο.

Όλα τα παραπάνω, βοηθούν ώστε οι αδερφές να έχουν μια πιο ήρεμη ζωή, να λύνουν τις διαφωνίες με τον περίγυρό τους πιο αποτελεσματικά και να διατηρούν ευχάριστες και μακροχρόνιες σχέσεις με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Όλα αυτά λοιπόν δεν μπορούν παρά να συμβάλλουν στην πνευματική υγεία τους που χωρίς την αδερφή τους, δεν θα ήταν η ίδια…

Πηγή: shareably.net

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις