Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Έστειλαν σκορδόψωμο στο Γεωδιάστημα και όταν γύρισε το έφαγαν

Έστειλαν σκορδόψωμο στο Γεωδιάστημα και όταν γύρισε το έφαγαν

Κανείς δεν ξέρει το γιατί, αλλά μία παρέα θέλησε να στείλει ένα σκορδόψωμο στην άκρη της Γης και όταν γυρίσει να το φάνε. Και τα κατάφερε…

Μπορεί να μην υπάρχει κανένας λόγος αλλά και σκοπός για κάνει κανείς κάτι τέτοιο, όμως μία παρέα θέλησε να στείλει ένα σκορδόψωμο ως το μακρινό γεωδιάστημα και όταν το γυρίσουν πίσω, να το φάνε. Και όπερ και εγένετο…

Πολλοί άνθρωποι έχουν στείλει πολλά αντικείμενα ή διαφημίσει μηνύματα στον ουρανό με τη χρήση μπαλονιού που είναι δυνατό να τα φτάσει μέχρι το Γεωδιάστημα. Το λεγόμενο «Γεωδιάστημα» ξεκινάει από τα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας (το επίσημο όριο έναρξής του είναι η Ιονόσφαιρα) και φτάνει έως τα εξωτερικά άκρα του γήινου μαγνητικού πεδίου, όπου δίνει τη θέση του στον Ηλιακό άνεμο του διαπλανητικού διαστήματος. Μέχρι τα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας έφτασε ένα σκορδόψωμο…

Συγκεκριμένα, οι εμπνευστές της παράξενης και για πολλούς, παράλογης ιδέας, ενσωμάτωσαν έναν κουτί από φελιζόλ με σκορδόψωμο και μία κάμερα goPro σε ένα τεράστιο μπαλόνι. “Το μπαλόνι όσο παίρνει ύψος σιγά σιγά θα αρχίσει να φουσκώνει όλο και παραπάνω μέχρι τη στιγμή που τελικά θα σκάσει! Για αυτό, τοποθετήσαμε και ένα αλεξίπτωτο ώστε το σκορδόψωμο να πέσει κανονικά πάλι σε ακτίνα 8 χιλιομέτρων από το σημείο όπου ξεκίνησε το ταξίδι του! Έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον!”, διευκρινίζει ο Steve Randall που εδώ και δέκα χρόνια στέλνει αντικείμενα στην ατμόσφαιρα.

Και συμπληρώνει: “Ούτως ή άλλως εμείς θα παρακολουθούμε την πορεία του με ραδιοανιχνευτές. Οι ραδιοανιχνευτές θα μας στέλνουν σήμα με gps για να βλέπουμε τη θέση του και να μπορούμε καλύτερα να μαντέψουμε που θα προσγειωθεί. Μόλις πλησιάσει στην επιφάνεια της Γης πάλι, το κουτί από φελιζόλ θα κλείσει έτσι ώστε να μην πάθει κάτι το σκορδόψωμο”.

Μόλις βρήκαν την ακριβή τοποθεσία, πήραν γρήγορα το αυτοκίνητο και άρχισαν να το κυνηγάνε για να το προλάβουν τη στιγμή της προσγείωσής του. Το σκορδόψωμο προσγειώθηκε σε μία φάρμα σε καλά διατηρημένη κατάσταση. “Είναι πεντανόστιμο! Μόνο που πάγωσε από τις θερμοκρασίες στην Ιονόσφαιρα!”, συμφωνούν.

Όσο για τον λόγο που διάλεξαν να στείλουν στην άκρη της Γης σκορδόψωμο; “Γιατί είναι πεντανόστιμο! Και γιατί κάποιος άλλος είχε στείλει πριν μερικά χρόνια πίτσα!”, εξηγεί ο Youtuber που επιχείρησε αυτήν την παράξενη ιδέα, Tom Scott.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, αφού το BBC πριν μερικά χρόνια έστειλε τούρτα γάμου στο Γεωδιάστημα κατά τη διάρκεια μετάδοσης παιδικής εκπομπής.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Tom Scott

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις