Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Έτσι ίσιωναν τα μαλλιά τους το 1948

Έτσι ίσιωναν τα μαλλιά τους το 1948

Ένα ασπρόμαυρο vintage βίντεο δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες της δεκαετίας του 40 ίσιωσαν τα μαλλιά τους. Απολαύστε το.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ήταν η ζωή των γυναικών πριν κατασκευαστούν ισιωτικά για τα μαλλιά; Ε, λοιπόν μέχρι και πίσω στη δεκαετία του ’40, οι γυναίκες είχαν βρει τρόπο να περιποιούνται τον εαυτό τους και να ισιώνουν τα μαλλιά τους.

Ένα διαφημιστικό του 1948 υποδεικνύει τον τρόπο ισιώματος. Αρχικά, τα μαλλιά πλένονται καλά και ύστερα τοποθετούνται ειδικά λάδια. Μόλις τα μαλλιά στεγνώσουν χωρίζονται σε τούφες και τότε είναι η στιγμή να χρησιμοποιηθεί το μυστικό τους!

Μία θερμαινόμενη χτένα περνά από κάθε τούφα και ισιώνει τις τρίχες. Η τεχνική μοιάζει πολύ με το σίδερο που χρησιμοποιούμε σήμερα. Η διαδικασία βέβαια τότε έπαιρνε συνολικά δύο ώρες, ενώ ο άνδρας που μιλά στο βίντεο προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται για μία μόνιμη θεραπεία.

Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι το διαφημιστικό απευθυνόταν κυρίως σε γυναίκες της Αφρικής που έχουν μαλλιά άφρο και η τεχνική αυτή είναι σύμφωνα με αυτόν, ό,τι χρειάζονται για να μη διαφέρουν από τις λευκές γυναίκες…

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Vintage Fashions

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις