Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Έβαλαν δίπλα στο ετοιμοθάνατο παιδάκι την δίδυμη αδερφή του – Έγινε το θαύμα

Έβαλαν δίπλα στο ετοιμοθάνατο παιδάκι την δίδυμη αδερφή του – Έγινε το θαύμα

Η αγκαλιά της αδερφής του έσωσε το νεογέννητο μωράκι που κινδύνευε να πεθάνει. Το θαύμα έγινε χάρη στην πρακτική μιας νοσοκόμας που ονομάζεται σήμερα “Αγκαλιά που σώζει ζωές”.

Το 1995 έγινε ένα θαύμα στο νοσοκομείο Worcester. Η Paul Jackson έφερε πρόωρα στον κόσμο δίδυμα, 12 εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη γέννησή τους.

Η ζωή των νεογέννητων πρόωρων μωρών κινδύνευε και κρατήθηκαν στο νοσοκομείο μέσα σε θερμοκοιτίδα. Το ένα μωράκι μετά από λίγες ώρες έγινε τελείως καλά, ωστόσο η δίδυμη αδερφή της κινδύνευε να πεθάνει. Η όψη της είχε αρχίσει να γίνεται μπλε, το οξυγόνο της δεν ήταν καλό ούτε οι ρυθμοί της καρδιάς της ήταν σε φυσιολογικό επίπεδο.

Όταν ήρθε η νοσοκόμα Gayle Kasparaian να ελέγξει την κατάστασή τους, έκανε μια αυθόρμητη κίνηση που τελικά αποδείχθηκε σωτήρια. Τοποθέτησε την δίδυμη αδερφή της δίπλα στην ετοιμοθάνατη αδερφή της στην ίδια θερμοκοιτίδα. Μάλιστα, φωτογραφία δείχνει τον τρυφερό τρόπο που η μία αδερφή αγκαλιάζει την άλλη.

Και τότε έγινε το θαύμα που όλοι περίμεναν! Η κατάσταση της υγείας του μωρού άρχισε σιγά σιγά να βελτιώνεται μέχρι που μετά από μία εβδομάδα έγινε ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Η δίδυμη αδερφή της τής πρόσφερε το σωτήριο χάδι με μία τεχνική που τότε έγινε αυθόρμητα, αλλά τώρα εφαρμόζεται σε πρόωρα μωρά που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, με το όνομα “Αγκαλιά που σώζει ζωές”.

Δείτε στο βίντεο τι κάνουν σήμερα οι δίδυμες κοπέλες:

Πηγή βίντεο: CNN

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις