Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Έχει και η Ευρώπη τη Χαβάη της…

Έχει και η Ευρώπη τη Χαβάη της…

Καταρράκτες, παραλίες με καταγάλανα νερά, φοίνικες και ένα σκηνικό που θυμίζει Χάβαη… Και όμως, το παραδεισένιο αυτό μέρος βρίσκεται στην Ευρώπη.

Παραλίες με καταγάλανα νερά και χρυσή άμμο που φέρνουν σε Χαβάη, μία απομονωμένη όαση με φοίνικες που θυμίζει Ταϊλάνδη, καταρράκτες που δίνουν την εντύπωση ότι είσαι στις Φιλιππίνες και ένα σκηνικό που θυμίζει έναν απόλυτο εξωτικό παράδεισο. Και όμως, όποιος επισκεφτεί αυτό το μέρος, βρίσκεται στην Ευρώπη!

Οι Αζόρες είναι συστάδα εννέα νησιών της Πορτογαλίας που βρίσκεται στο βόρειο Ατλαντικό ωκεανό. Πρωτεύουσα των Αζορών είναι η Πόντα Ντελγάδα που βρίσκεται στο Σάο Μιγκέλ. Πολλοί ερευνητές αποδίδουν την ανακάλυψη των νησιών από τον Φλαμανδό Ζοσουά Βάντερ Μπεργκ, ο οποίος φέρεται να αποβιβάστηκε εκεί μετά από μία καταιγίδα που αποπροσανατόλισε το ταξίδι του για τη Λισαβόνα. 

Τα νησιά έχουν ιδιαίτερα πολλούς σπηλαιολογικούς σχηματισμούς, με πιο γνωστούς τους Γκρούτα ντας Τόρρες, Αλγάρ ντο Καρβάο, Γκρούτα ντο Νατάλ, Γκορύτα ντας Σίνκο Ριμπέιρας. Οι Αζόρες βρίσκονται από οικολογικής άποψης στην παλαιαρκτική οικολογική ζώνη, σχηματίζοντας ένα μοναδικό βιότοπο που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά δέντρα της περιοχής της Μακαρονησίας και πολλά ενδημικά είδη φυτών. Τα νησιά φαίνεται να έχουν αρκετά ανεπτυγμένη χλωρίδα, πυκνή βλάστηση και πανέμορφες παραλίες που παραμένουν ανέγγιχτες, για αυτό σε πολλούς το όλο σκηνικό θυμίζει εξωτικό προορισμό.

Το 1976, οι Αζόρες απέκτησαν ειδικό καθεστώς αυτονομίας από την Πορτογαλία, ως Αυτόνομη Περιφέρεια των Αζορών, ενώ οι τοπικές επαρχίες καταργήθηκαν.

Δείτε το βίντεο:

https://www.facebook.com/culturetrip/videos/1877382222284806/

Πηγή βίντεο: Culture Trip

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις