Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Φαγητό ενός ευρώ με αστέρι Μισελίν

Φαγητό ενός ευρώ με αστέρι Μισελίν

Αυτό το κοτόπουλο κοστίζει μόλις 1 ευρώ. Είναι το πιο φθηνό φαγητό που έχει πάρει αστέρι Μισελίν!

Ο Chan Hon Meng είναι ψήστης και διατηρεί έναν μικρό πάγκο σε food market στη Σιγκαπούρη. Ούτε και ο ίδιος δεν το περίμενε ότι θα βραβευτεί ποτέ στη ζωή του με αστέρι Μισελίν…

Ο 52χρονος εξομολογείται ότι πριν πολλά χρόνια γνώρισε έναν θείο του και αυτός του έμαθε την συνταγή για να φτιάχνει ένα τραγανό έξω και ζουμερό μέσα, κοτόπουλο. “Το μυστικό είναι ότι το φτιάχνω σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πολλές ώρες”, δηλώνει στο Great Big Story.

Η σπεσιαλιτέ του είναι το σόγια σος κοτόπουλο. Φτιάχνεται με τζίντζερ, σκόρδο και πολλά μπαχαρικά. Ο ίδιος τονίζει ότι η συνταγή περιλαμβάνει ένα υλικό ακόμα το οποίο δεν μπορεί να αποκαλύψει. “Το 2009 άνοιξα αυτό το μικρό μαγαζί και κατέληξα να δουλεύω εδώ για 7 χρόνια. Κάθε μέρα πουλάω 100 σόγια σος κοτόπουλα. Χαίρομαι πολύ που έχει κόσμο το μαγαζί και δεν το πιστεύω ότι αυτό με έχει κάνει διάσημο!”, σχολιάζει.

Και συνεχίζει: “Μια μέρα ήρθε ένας εργαζόμενος της Μισελίν και μου είπε ότι θα μου δώσει αστέρι. Δεν ήξερα καν ότι κάποιος σαν και μένα που δεν έχω καν κανονικό εστιατόριο, θα μπορούσε να πάρει αστέρι Μισελίν. Δεν το πίστευα! Είναι μεγάλη μου τιμή!”.

Το απίστευτο είναι ότι παρόλο που όλος ο κόσμος περιμένει ότι επειδή έχει πάρει αστέρι Μισελίν, θα αυξήσει την τιμή στο κοτόπουλο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. “Ευχαριστώ τον κόσμο που λάτρεψε το κοτόπουλο μου και μου χάρισε το αστέρι Μισελίν. Χάρη σε αυτούς, τα κατάφερα! Για αυτό, δεν πρόκειται ποτέ να αυξήσω τιμή του!”.

Ο Chan Hon Meng πουλά το σόγια σος κοτόπουλο 1,50 δολάρια (1 ευρώ περίπου).

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Great Big Story

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις