Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Φινλανδία, η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Φινλανδία, η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Μπορεί να κάνει απίστευτο κρύο, όμως στη Φινλανδία ζουν οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Δείτε στο βίντεο τον λόγο.

Η Φινλανδία είναι χώρα της βόρειας Ευρώπης. Βρίσκεται ανάμεσα στη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία και τη Βαλτική θάλασσα. Έχει έκταση 338.145 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 5.516.812 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2018. Πρωτεύουσα του κράτους είναι το Ελσίνκι. Η χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1995.

Το κλίμα της Φινλανδίας είναι ψυχρό. Οι χειμώνες διαρκούν πολύ και είναι ψυχροί, περισσότερο στο βόρειο τμήμα, στη Λαπωνία, όπου το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σημειώνονται χιονοπτώσεις. Στο νότιο τμήμα η επίδραση της θάλασσας κάνει το κλίμα πιο ήπιο. Οι μέσες θερμοκρασίες του χειμώνα είναι -15° έως -4 °C στη Λαπωνία και -7° έως -4 °C στα νότια. Τα καλοκαίρια είναι δροσερά με θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ 15° και 17 °C.

Θα περιμένατε ότι μια τέτοια χώρα με τόσο κρύο έχει τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο; Και όμως! Η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η χώρα ξεπέρασε όλες τις άλλες έξι βασικές συνιστώσες που συμβάλλουν στη συνολική ευτυχία: Το εισόδημα, την ελευθερία, την εμπιστοσύνη, το προσδόκιμο ζωής, την κοινωνική στήριξη και τη γενναιοδωρία αλλά και με βάση το πόσο ευτυχισμένοι είναι οι μετανάστες στις συγκεκριμένες χώρες.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 18η θέση, τέσσερις θέσεις χαμηλότερα από πέρυσι, ενώ το Μπουρουντί της Αφρικής βρίσκεται στη τελευταία θέση της λίστας.

Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες το 2018 είναι: η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Ισλανδία, η Ελβετία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Σουηδία και η Αυστραλία.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο:TIME

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις