Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γαλλία: Γραμμή βοήθεια για τον κορονοϊό με… τεχνητή νοημοσύνη!

Γαλλία: Γραμμή βοήθεια για τον κορονοϊό με… τεχνητή νοημοσύνη!

Η πρώτη γραμμή βοήθεια για κορονοϊό στην οποία θα απαντά βοηθός με… τεχνητή νοημοσύνη εγκαινιάστηκε στην Γαλλία

Ο «έξυπνος» βοηθός με τη γυναικεία φωνή, ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων που ακούει και αξιολογεί άμεσα, καθώς και τα πιθανά υποκείμενα νοσήματα, κατευθύνει τους καλούντες είτε στα επείγοντα είτε σε κάποιο ειδικό γιατρό.

AlloCovid

Η υπηρεσία «AlloCovid» αναπτύχθηκε από το ιατρικό γαλλικό ερευνητικό ινστιτούτο INSERM, το Πανεπιστήμιο του Παρισιού και τη γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Όταν κάποιος καλεί τη νέα υπηρεσία, ακούει μία φωνή να του λέει: «Καλημέρα, είμαι η προσωπική βοηθός σας AlloCovid. Είστε έτοιμος να αρχίσετε το ερωτηματολόγιο;».

Όσοι καλούν δίνουν τον ταχυδρομικό κωδικό τους για να προσδιοριστεί περίπου πού μένουν, αλλά δεν αποκαλύπτουν το όνομά τους λόγω προστασίας της ανωνυμίας τους. Οι πληροφορίες των καλούντων στέλνονται ανώνυμα στις υγειονομικές Αρχές και διατηρούνται επί επτά μέρες, πριν διαγραφούν. Το νέο σύστημα μπορεί να χειριστεί ταυτόχρονα έως 1.000 κλήσεις.

click4more: Δημοσίευμα “καίει” τον Τραμπ: Ήξερε από νωρίς για τον κορονοϊό αλλά… τον αγνοούσε!

Οι δημιουργοί του «AlloCovid» ελπίζουν ότι ο τηλεφωνικός «έξυπνος» βοηθός, που θεωρείται προτιμότερος για τους ηλικιωμένους από ό,τι οι εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, θα βοηθήσει τις γαλλικές Αρχές να εντοπίζουν γρήγορα νέες εστίες κρουσμάτων του κορονοϊού, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να βγει από το lockdown στις 11 Μαϊου.

«Από όσο γνωρίζουμε, είναι η πρώτη φορά που η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για να εξυπηρετήσει τη δημόσια υγεία», δήλωσε στην εφημερίδα «Λε Μοντ» ο επικεφαλής του συστήματος, καθηγητής Ξαβιέ Ζουβέν.

Πέρα από την υπηρεσία «AlloCovid», η γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή «StopCovid» που επιτρέπει την ψηφιακή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την προειδοποίηση των χρηστών μέσω του κινητού τηλεφώνου τους ότι πρόσφατα ήλθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο φορέα του κορονοϊού.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις