Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Η φήμη για κλοπή αυτοκινήτου με τη χρήση πλαστικού μπουκαλιού και η αλήθεια

Η φήμη για κλοπή αυτοκινήτου με τη χρήση πλαστικού μπουκαλιού και η αλήθεια

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ και έδειχνε τον τρόπο που κάποιοι επιτήδειοι κλέβουν αυτοκίνητα, φαίνεται πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς δεν έχει καταγραφεί επίσημα στην Αστυνομία κανένα τέτοιο κρούσμα στην Ελλάδα.

Η δημοσίευση στο Facebook στη σελίδα CB security, μιας υπηρεσίας ιδιωτικής ασφάλειας στη Νότια Αφρική, στις 2 Φεβρουαρίου του 2018, ανέφερε πως οι κλέφτες εντοπίζουν ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, στη ρόδα του οποίου σφηνώνουν ένα πλαστικό μπουκάλι και περιμένουν τον οδηγό να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητο του και να το βάλει μπρος.

Είναι όμως αλήθεια; Την συγκεκριμένη δημοσίευση την κοινοποίησαν περισσότεροι από τριακόσιοι χιλιάδες χρήστες σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ενώ ο ισχυρισμός αποτέλεσε συνέχεια αστικών μύθων για εγκλήματα τέτοιας φύσης, καθώς και το πώς κάποιος μπορεί να τα αποφύγει.

Αναρίθμητα βιντεάκια στο Youtube δείχνουν τον εύκολο τρόπο με τον οποίο επιτήδειοι κλέβουν αυτοκίνητα αγνώστων.

Το κόλπο έχει γίνει πολύ γνωστό σε κάποιες περιοχές του κόσμου, ωστόσο δεν έχει καταγραφεί από τις αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα καμία επίσημη αναφορά για τον συγκεκριμένο τρόπο κλοπής. Την ίδια στιγμή, το FBI δεν είχε καταγράψει ποτέ περιστατικό κλοπής οχήματος με τη χρήση της τεχνικής του πλαστικού μπουκαλιού στις ΗΠΑ, αν και οι κλοπές αυτοκινήτων είναι χιλιάδες…

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις