Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιατί αυτές οι τροφές θεωρούνται θανατηφόρες

Γιατί αυτές οι τροφές θεωρούνται θανατηφόρες

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να εκθέσουν σε κίνδυνο τον οργανισμό μας. Δείτε στο βίντεο 10 από τις πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

Μπορεί πολλοί από εσάς να μην το γνωρίζετε, ωστόσο υπάρχουν τρόφιμα που νομίζετε ότι είναι αθώα όμως μπορούν να απειλήσουν την υγεία σας και σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις μέχρι και την ίδια σας τη ζωή. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δέκα πιο θανατηφόρες τροφές ολόκληρου του κόσμου.

Το ψάρι φούγκου είναι ο ακριβότερος και την ίδια ώρα ο πιο ριψοκίνδυνος μεζές που μπορεί κανείς να δοκιμάσει. Η δηλητηριώδης κύστη του περιέχει νευροτοξίνη, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στον θάνατο. “Αν θέλεις να μαγειρέψεις ένα φούγκου πρέπει να μαθητεύσεις σε αυτό για τουλάχιστον 10 χρόνια για να μην θέσεις σε κίνδυνο τον πελάτη”, υποστηρίζουν Ιάπωνες σεφ που θεωρούν το φούγκου εκλεκτό έδεσμα.

Τρεις με τέσσερις κουταλιές από αυτό το μπαχαρικό είναι αρκετές για να προκαλέσουν παράνοια. Ο λόγος για το μοσχοκάρυδο που ενώ θεωρείται μια υγιεινή διατροφή, σε υπερβολική δόση μπορεί να προβεί επικίνδυνο.Το μοσχοκάρυδο περιέχει μυριστικίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση ενώ μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις.

Μια άλλη τροφή που μπορεί ποτέ να μη σας πήγαινε το μυαλό ότι είναι επικίνδυνη είναι το χοτ ντογκ. Το λατρεμένο σνακ των μικρών παιδιών θέλει προσοχή για έναν ιδιαίτερο λόγο. Το χοτ ντογκ θεωρείται η νούμερο ένα τροφή που προκαλεί πνιγμό στα μικρά παιδιά. 17% των παιδιών έχουν βιώσει ασφυξία σε σημείο που να επιφέρει το θάνατο.

Δείτε στο βίντεο τις δέκα πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου:

Πηγή βίντεο: Thoughty2

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις