Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Το γλυπτό της Βενετίας που μεταφέρει ένα ηχηρό μήνυμα

Το γλυπτό της Βενετίας που μεταφέρει ένα ηχηρό μήνυμα

Δύο χέρια 9 μέτρων στηρίζουν ένα κτίριο στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας. Το γλυπτό του Lorenzo Quinn συμβολίζει τη δυνατότητα του ανθρώπου να δημιουργεί και να καταστρέφει…

Στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας υπάρχουν δύο χέρια 9 μέτρων που συγκρατούν το κτίριο που βρίσκεται στο κανάλι. Ένα γλυπτό που μεταφέρει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους…

Το γλυπτό του Lorenzo Quinn με το όνομα “Support”, στέλνει ένα μήνυμα για την κλιματική αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο. Με αφορμή την έκθεση Biennale, ο καλλιτέχνης βρήκε την ευκαιρία να περάσει το δικό του μήνυμα σε μια πόλη της Ιταλίας που κινδυνεύει εξαιτίας του φαινομένου αυτού.

“Η Βενετία απειλείται από την άνοδο του νερού ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Από αυτό πήρα έμπνευση και θέλησα να κάνω το γλυπτό αυτό. Έτσι, δημιούργησα τα δύο χέρια που κρατάνε ουσιαστικά την πρόσοψη ενός ξενοδοχείου στο κανάλι της Βενετίας”, δηλώνει ο ίδιος στην κάμερα του Insider.

Και συμπληρώνει: “Έχω αποτυπώσει τα χέρια του μικρότερου γιου μου, Anthony σε μεγαλύτερο μέγεθος. Τα χέρια συμβολίζουν την δυνατότητα του ανθρώπου να δημιουργήσει και να καταστρέψει”.

Άλλωστε, το μέλλον είναι στα χέρια όλων μας…

Δείτε το βίντεο:

30-foot sculpture of hands

An artist installed 30-foot hands in Venice's Grand Canal.Courtesy of Lorenzo Quinn

Gepostet von Travel Insider am Freitag, 19. Mai 2017

Πηγή βίντεο: INSIDER travel

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις