Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Γνωρίστε τον μεγαλύτερο και πιο μπλε παπαγάλο όλου του κόσμου

Γνωρίστε τον μεγαλύτερο και πιο μπλε παπαγάλο όλου του κόσμου

Το έντονο μπλε του χρώμα σε μαγνητίζει και το μεγάλο του μέγεθος τον κάνει μοναδικό… Είναι ο Hyacinth Macaw, ο σπάνιος μπλε παπαγάλος!

Ονομάζεται Hyacinth Macaw και είναι ο πιο μπλε και μεγαλύτερος παπαγάλος του κόσμου. Το εκπέτασμά του μπορεί να φτάσει έως και το ένα μέτρο, ενώ τα φτερά του έχουν το πιο βαθύ και έντονο μπλε χρώμα.

Δυστυχώς, η σπάνια και απαράμιλλη ομορφιά τους έχει λειτουργήσει και αρνητικά. Λόγω της εξωτερικής εμφάνισής τους και της αναγνωρισιμότητας που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια το είδος του, έχει γίνει πολυπόθητος στο παράνομο εμπόριο.

Τα σπάνιας ομορφιάς αυτά ζώα εντοπίζονται στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική, κυρίως σε ζούγκλες ή πυκνές δασικές εκτάσεις. Είναι ιδιαίτερα φιλικά ζώα και λατρεύουν τη στοργή και την αγάπη των ανθρώπων. Ωστόσο, το ράμφος τους είναι ικανό να καταβροχθίσει τα πάντα και να ανοίξει με μία κίνησή μία πολύ δυνατή καρύδα. Η διατροφή τους περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό καρύδια.

Το γεγονός ότι είναι είδος νούμερο ένα ζήτησης στη μαύρη αγορά, τα καθιστά θύματα και για αυτό, φιλοζωικές οργανώσεις συνήθως τα απομακρύνουν από το φυσικό τους περιβάλλον προκειμένου να ζήσουν σε φάρμες υπό την προστασία τους, έχοντας όμως λιγότερο χώρο για να πετάξουν.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Great Big Story

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις