Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Γυναίκα έκανε εγχείρηση σε πεταλούδα που είχε σπασμένο φτερό

Γυναίκα έκανε εγχείρηση σε πεταλούδα που είχε σπασμένο φτερό

Το φτερό αυτής της πεταλούδας έσπασε με αποτέλεσμα να μη μπορεί να πετάξει. Γυναίκα έκανε εγχείρηση να της το φτιάξει και τώρα πετά ελεύθερη.

Η Romy McCloskey θαυμάζει συχνά στον κήπο της την πεταλούδα Μονάρχης. Πριν λίγες μέρες, όμως είδε στον κήπο της μια από αυτές τις πεταλούδες πεσμένη στο έδαφος με δύο κομμάτια των φτερών της να βρίσκονται δίπλα της. Όταν το είδε αυτό, θέλησε να βοηθήσει και να κάνει κάτι για να μπορέσει η πεταλούδα να πετάξει και πάλι.

Η ίδια είναι σχεδιάστρια μόδας και σκέφτηκε μια τέλεια ιδέα! Πήρε τα απαραίτητα υλικά – σύρμα, ψαλιδάκι, τσιμπιδάκι για τα φρύδια, μπατονέτες – και έκανε “εγχείρηση” στην πεταλούδα. Συγκεκριμένα, έραψε τα κομμένα φτερά και έδωσε τη δυνατότητα στην πεταλούδα να πετάξει και πάλι ελεύθερη!

“Οι πεταλούδες μού θυμίζουν την μητέρα μου! Λίγο πριν πεθάνει μου είχε πει ότι κάθε φορά που θα βλέπω πεταλούδα, θα είναι αυτή!”, δηλώνει η νεαρή που κατάφερε να σώσει την πεταλούδα. Η ίδια μάλιστα διαβεβαιώνει ότι πρόσεξε ιδιαιτέρως ώστε η διαδικασία να μην πονέσει ή βλάψει την ίδια την πεταλούδα και τα φτερά της.

Ο Φρεντ Ούρκουχαρτ (Frederick Albert Urquhart) ήταν Καναδός ζωολόγος, γεννημένος στο Τορόντο. Έκανε συλλογή από πεταλούδες από παιδί και αυτό το ενδιαφέρον του τον οδήγησε να ολοκληρώσει το διδακτορικό του στην εντομολογία το 1940. Έγινε ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός για το σχέδιο μετανάστευσης της πεταλούδας Μονάρχης (Danaus plexippus).

Η πεταλούδα «μονάρχης» διανύει χιλιάδες χιλιόμετρα από την Αμερική και τον Καναδά όπου ζει προκειμένου να διαχειμάσει στα δάση του Μεξικού και στις ακτές της Καλιφόρνια. Μάλιστα το ταξίδι τους είναι πολύ μεγαλύτερο κι από την ίδια τους τη ζωή (η οποία διαρκεί λιγότερο από δύο μήνες), αφού στη διάρκειά του γεννιούνται τρεις με τέσσερις γενιές!

Οι πεταλούδες αυτές ακολουθούν κάθε χρόνο την ίδια διαδρομή και χρησιμοποιούν τα ίδια δέντρα για να κρέμονται από τα κλαδιά τους. Είναι τα μόνα έντομα που μεταναστεύουν σε θερμότερα κλίματα και στη συνέχεια επιστρέφουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=r1CH6ZMUozg

Πηγή βίντεο: Scoop

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις