Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Halloween: Μεταμφιέσεις τελευταίας στιγμής για ζευγάρια και φίλους

Halloween: Μεταμφιέσεις τελευταίας στιγμής για ζευγάρια και φίλους

Απόψε το βράδυ εορτάζεται το Halloween. Αν είστε καλεσμένοι σε πάρτι και δεν έχετε βρει ακόμα τι να φορέσετε, αυτό το βίντεο σάς λύνει τα χέρια!

Φωτισμένες κολοκύθες, ανθρώπινοι σκελετοί, χαρούμενα φαντάσματα, μάγισσες καβάλα σε σκούπες. Πότε συμβαίνουν όλα αυτά; Μα φυσικά στο Halloween! 

Η γιορτή του Halloween

Κάθε χρόνο το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, παράξενα και «τρομακτικά» πράγματα συμβαίνουν στη Βόρειο Αμερική. Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς γιορτάζουν το Χάλογουιν (Halloween) το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου. Ο όρος Halloween είναι συνεπτυγμένη μορφή των λέξεων All-Hallow-even και σημαίνει το «Βράδυ πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων». Έχει ειδωλολατρικές ρίζες και σχετίζεται με τη λατρεία των Δρυίδων από τους Κέλτες στην Ιρλανδία.

Πιστεύεται ότι οι ψυχές των ανθρώπων που πέθαναν κατά τη διάρκεια του έτους ψάχνουν να μπουν σ’ ένα σώμα για να κερδίσουν την αθανασία. Οι ζωντανοί από την πλευρά τους, ντυμένοι με παράξενα κοστούμια και κάνοντας θόρυβο, προσπαθούν να φοβίσουν και να διώξουν τα πνεύματα. Τη γιορτή έφεραν στην Αμερική ιρλανδοί μετανάστες κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής αυτής, παιδιά γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας και οι νοικοκύρηδες τους προσφέρουν κέικ η ζαχαρωτά για την ανάπαυση των ψυχών. Το έθιμο θέλει μικρούς και μεγάλους ντυμένους, είτε με τρομακτικές στολές είτε με οποιαδήποτε μεταμφίεση της αρεσκείας τους.

Εσείς είστε καλεσμένοι σε Halloween πάρτι και ακόμα να βρείτε τι να φορέσετε; Δείτε στο βίντεο μεταμφιέσεις της τελευταίας στιγμής που μπορείτε να κάνετε με τον/την σύντροφό σας ή τον φίλο σας!

Πηγή βίντεο: Krazyrayray

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις