Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η γιόγκα κάνει καλό στους φυλακισμένους

Η γιόγκα κάνει καλό στους φυλακισμένους

Τα οφέλη της γιόγκα στους κρατούμενους είναι πολλά. “Σε βοηθά να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου, να αλληλεπιδράς με το περιβάλλον σου με έναν πιο ήρεμο τρόπο”.

Η Yoga Behind Bars είναι μία από τις δεκάδες επιχειρήσεις της Αμερικής που επισκέπτονται φυλακές για να μάθουν γιόγκα στους φυλακισμένους.

Δεν είμαι μόνο τα στούντιο γιόγκα αλλά και πολλοί εθελοντές που ταξιδεύουν ώρες ολόκληρες για να εξασκήσουν την τέχνη της γιόγκα μαζί με κρατούμενους. Στη φυλακή Clallam Bay Corrections Center του Σιάτλ 858 κρατούμενοι κάνουν γιόγκα.

Η Rosa Vissers που επισκέπτεται το κέντρο κράτησης, δηλώνει: “Εγώ και η ομάδα μου που αποτελείται από 102 εθελοντές, επισκεπτόμαστε αυτή τη στιγμή 16 φυλακές. Η γιόγκα μπορεί να εισχωρήσει μέσα στην ψυχή του ανθρώπου. Διδάσκει ποιο είναι το καλό και οι άνθρωποι αυτοί είναι σημαντικό να δέχονται αγάπη και πρέπει να ξέρουν ότι εμείς τους αγαπάμε…”.

“Είναι τόσο χαλαρωτικό. Σε βοηθά να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου, να αλληλεπιδράς με το περιβάλλον σου με έναν πιο ήρεμο τρόπο. Στη φυλακή είσαι όλη την ώρα εγκλωβισμένος σε ένα μικρό δωματιάκι, έτσι η μόνη διέξοδος είναι η γιόγκα. Ελπίζω όταν βγω από εδώ πέρα να έχω την ευκαιρία να διδάσκω και εγώ…”, εξομολογείται κρατούμενος.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: NowThis News

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις