Παρασκευή, 14 Ιουν.
34oC Αθήνα

ΗΠΑ: Άνδρας με καρκίνο άρχισε ξαφνικά να μιλά με… ιρλανδική προφορά – Τι είναι το «σύνδρομο της ξένης προφοράς»

ΗΠΑ: Άνδρας με καρκίνο άρχισε ξαφνικά να μιλά με… ιρλανδική προφορά – Τι είναι το «σύνδρομο της ξένης προφοράς»

Ένα σίγουρα μη αναμενόμενο «κουσούρι» έμεινε σε έναν Αμερικανό ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη, ο οποίος άρχισε να μιλά με προφορά… από την Ιρλανδία.

Παρ’ ότι δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ιρλανδία, ο 50χρονος από την Βόρεια Καρολίνα άρχισε να μιλά ξαφνικά με ιρλανδική προφορά, την οποία και κράτησε μέχρι να πεθάνει.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πάσχει από «σύνδρομο ξένης προφοράς» και τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις παγκοσμίως, όπως σημειώνουν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε αυτό το σύνδρομο σε άτομο με καρκίνο του προστάτη και η 3 σε άτομο με κακοήθη όγκο.

«Η προφορά του ήταν ανεξέλεγκτη, υπήρχε πάντα και σταδιακά έγινε επίμονη», αναφέρουν οι ερευνητές στην έκθεσή τους, προσθέτοντας ότι πρώτη φορά ξεκίνησε 20 μήνες μετά τη θεραπεία του.

Επίσης ανεφεραν πως δεν διαπίστωσαν κάποια νερυολογική ή ψυχιατρική ανωμαλία. Η πιθανότερη αιτία είναι μια παρανεοπλασματική νευρολογική διαταραχή (PND). Δυστυχώς ο άνδρας πέθανε λίγους μήνες μετά.

Μια άλλη παρόμοια περίπτωση είχε παρατηρηθεί το 2006, όταν η Linda Walker 

Το 2006, η Βρετανίδα Linda Walker υπέστη εγκεφαλικό και ανακάλυψε ότι η προφορά της είχε αλλάξει και ήταν σα να είναι… από την Τζαμάικα.

Επίσης το 1941 μια κοπελα από την Νορβηγία είχε γεμανική προφορά, αφού τραυματίστηκε από γερμανική βόμβα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μάλιστα τότε οι ντόπιοι την απέφευγαν επειδή θεωρούσαν πως… είναι κατάσκοπος του Χίτλερ.

 

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις