Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Και όμως! Υπάρχει άνθρωπος που επισκευάζει τις ανεμογεννήτριες!

Και όμως! Υπάρχει άνθρωπος που επισκευάζει τις ανεμογεννήτριες!

Μπορεί να μην το ξέρατε, αλλά μηχανικοί είναι απαραίτητοι για την συντήρηση των ανεμογεννήτριων. Η Jessica Kilroy κάνει αυτή τη δουλειά.

Αν φοβάστε τα ύψη, τότε σίγουρα δεν μπορείτε να κάνετε αυτή τη δουλειά. Η Jessica Kilroy επισκευάζει ανεμογεννήτριες όταν αυτές πάψουν να λειτουργούν.

“Στους περισσότερους που λέω ότι κάνω αυτή τη δουλειά, με κοιτάνε περίεργα και μου λένε ότι είμαι τρελή! Στατιστικά η δουλειά αυτή είναι πιο ασφαλής από το να οδηγώ κάθε μέρα από το σπίτι μου στη δουλειά”, δηλώνει η μηχανικός.

Καθημερινά στη Μασαχουσέτη η ίδια βάζει τον εξοπλισμό ασφαλείας, ανεβαίνει στην ανεμογεννήτρια και την επισκευάζει από φθορές 100 μέτρα πάνω από το έδαφος. “Παλιά μου άρεσε να κάνω αναρρίχηση, από αυτό όμως δεν μπορούσε να βγάζω λεφτά για αυτό και επέλεξα αυτή τη δουλειά!”, συμπληρώνει.

Οι αστραπές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στην ανεμογεννήτρια, για αυτό η επισκευή της είναι πάντα απαραίτητη. “Την επόμενη φορά που θα δείτε ανεμογεννήτρια, κοιτάξτε ψηλά γιατί μπορεί να με δείτε!”, καταλήγει!

Η ανεμογεννήτρια είναι μια αιολική μηχανή που μετατρέπει τον άνεμο από κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια. Η κατασκευή της αποτελείται από μία στήλη κάθετη προς το έδαφος και από μία τουρμπίνα στην κορυφή της. Η αιολική ενέργεια αποτελεί σήμερα μια ελκυστική λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροπαραγωγής. Το «καύσιμο» είναι άφθονο, αποκεντρωμένο και δωρεάν.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη ακτογραμμή και τεράστιο πλήθος νησιών. Ως εκ τούτου, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν κυρίως στις νησιωτικές και παράλιες περιοχές προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη χώρα. Το εκμεταλλεύσιμο αιολικό δυναμικό εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει το 13,6% του συνόλου των ηλεκτρικών αναγκών της χώρας.

Πηγή βίντεο: Great Big Story

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις