Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Το κάστρο που αποτέλεσε έμπνευση για το παλάτι της Disney

Το κάστρο που αποτέλεσε έμπνευση για το παλάτι της Disney

Τα παραμύθια είναι αληθινά και η απόδειξη είναι το παλάτι της Disney! Δείτε πού βρίσκεται το κάστρο το οποίο ενέπνευσε τον Walt Disney.

Είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη στη Γερμανία και όχι άδικα, αφού είναι παραμυθένιο! Ποιος είπε όμως ότι τα παραμύθια δεν είναι αληθινά; To σήμα κατατεθέν της Disney, το παλάτι της, είναι στην πραγματικότητα εμπνευσμένο από το Κάστρο Νοϊσβάνσταϊν.

Το Κάστρο Νοϊσβάνσταϊν (γερμανικά: Schloss Neuschwanstein) είναι παλάτι του 19ου αιώνα το οποίο βρίσκεται σε λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου κοντά στο Φύσεν στη νοτιοδυτική Βαυαρία στη Γερμανία. Η κατασκευή του διατάχθηκε από τον Λουδοβίκο Β΄ της Βαυαρίας ως χώρος ανάπαυσης και φόρος τιμής στον Ρίχαρντ Βάγκνερ. Ο Λουδοβίκος πλήρωσε για το παλάτι από τη περιουσία του και από δάνεια και όχι από τα δημόσια κεφάλαια της Βαυαρίας.

Το παλάτι αρχικά σχεδιαζόταν να γίνει προσωπικό καταφύγιο του βασιλιά, αλλά άνοιξε στο κοινό επί πληρωμή αμέσως μετά το θάνατό του το 1886, μη έχοντας ακόμα αποπερατωθεί. Από τότε το κάστρο έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι. Το παλάτι έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και αποτέλεσε την έμπνευση για το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης της Disney και άλλων μεταγενέστερων κατασκευών.

Δείτε το βίντεο:

https://www.facebook.com/culturetrip/videos/1877294548960240/

Πηγή βίντεο: Culture Trip

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις