Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Καθάριζε την καμινάδα και βρήκε έναν χάρτη του 1690

Καθάριζε την καμινάδα και βρήκε έναν χάρτη του 1690

Την ώρα που καθάριζε την καμινάδα του σπιτιού του βρήκε κάτι κουρέλια. Ήταν όμως τελικά ένας ιστορικός χάρτης του 1690!

Όταν ένας άγνωστος άνδρας από την περιοχή Aberdeen της Σκωτίας πήγε να καθαρίσει την καμινάδα του, κανείς δεν περίμενε ότι αυτό που θα έβρισκε θα αποτελούσε ένα έργο τεράστιας ιστορικής σημασίας…

Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του σπιτιού του, ο άνδρας θέλησε να κάνει κάποιες αλλαγές στο τζάκι του και να καθαρίσει καλά την καμινάδα. Όταν λοιπόν ξεκίνησε το καθάρισμα βρήκε κάτι βρώμικα και παλιά κουρέλια σφηνωμένα εκεί. 

Ήταν έτοιμος να τα πετάξει, δεν βιάστηκε όμως καθώς παρατηρώντας λίγο παραπάνω τα κουρέλια, αντιλήφθηκε ότι είναι κάτι παραπάνω από παλιά υφάσματα. Ξεδιπλώνοντας με προσοχή τη μάζα, συνειδητοποίησε ότι ήταν ένας αρχαίος καμβάς με τις ζωγραφιές του να έχουν σχεδόν φθαρεί τελείως.

https://www.youtube.com/watch?v=k8qCzidKI2U

Αμέσως, ο άνδρας έβαλε τα υποτιθέμενα κουρέλια σε ένα κουτί και το έστειλε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σκωτίας στο Εδιμβούργο προκειμένου να το εξετάσουν οι ειδικοί. Μόλις το παρέλαβαν, οι ερευνητές κατάλαβαν αμέσως ότι επρόκειτο για έναν πολύ παλιό χάρτη και άρχισαν τις έρευνες.

Βρήκαν λοιπόν ότι ο χάρτης χρονολογείτο πίσω στο 1690 και μάλιστα αναγνώρισαν εικόνες του Βασιλιά Γουλιέλμου Γ΄ της Αγγλίας, της Σκωτίας, και της Ιρλανδίας που βασίλεψε από το 1689 μέχρι το 1702, σχεδόν όλο αυτό το διάστημα, από κοινού με τη σύζυγό του, Μαρία Β΄της Αγγλίας. Μάλιστα, κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι ζωγράφος του χάρτη ήταν ο Άγγλος George Wildey.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι σας, να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για ιστορικές ανακαλύψεις!

Πηγή βίντεο: Facts Box

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις