Σάββατο, 2 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κίνα: Μυστήριο με πρόβατα σε φάρμα – Κινούνται σε κύκλο επί 12 ημέρες

Κίνα: Μυστήριο με πρόβατα σε φάρμα – Κινούνται σε κύκλο επί 12 ημέρες

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιο λόγο πρόβατα μιας φάρμας στην Κίνα, εδώ και 12 ημέρες επιδεικνύουν μια περίεργη συμπεριφορά, αφού κινούνται ασταμάτητα σχηματίζοντας έναν τέλειο κύκλο.

Το περίεργο περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, από δημοσίευμα της κινεζικής People’s Daily, δημοσιεύοντας παράλληλα και βίντεο από τα πρόβατα στη φάρμα της Κίνας. 

Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνονται τα πρόβατα να προχωρούν γύρω από έναν τέλειο κύκλο, ενώ την ίδια ώρα κάποια άλλα παρακολουθούν ατάραχα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα ζώα είναι καλά στην υγεία τους και κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σαφή εξήγηση για την περίεργη αυτή συμπεριφορά.

Η ιδιοκτήτρια της φάρμας υποστήριξε πως αρχικά ξεκίνησε να κινείται κυκλικά ένας μικρός αριθμός προβάτων, ωστόσο στη συνέχεια ακολούθησαν πολλά ακόμη.

Όπως αποκάλυψε τα πρόβατα κάνουν αυτή την κυκλική κίνηση από τις 4 Νοεμβρίου και δεν σταματούν ούτε το βράδυ. 

 

Κάποιοι αναφέρουν πως η συμπεριφορά των ζώων έχει εξήγηση και οφείλεται στη νόσο λιστερίωση (Listeriosis) που ενεργοποιεί ένα μέρος τους εγκεφάλου και κάνει τα ζώα να αποπροσανατολίζονται. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και πέρσι στο Σάσεξ, ωστόσο όπως αποδείχτηκε τα πρόβατα απλά βοσκούσαν τροφή που είχε τοποθετηθεί κυκλικά στο έδαφος…

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις