Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ξύπνησε, βγήκε στη βεράντα και αντίκρισε κάτι τρομακτικό και σπάνιο

Ξύπνησε, βγήκε στη βεράντα και αντίκρισε κάτι τρομακτικό και σπάνιο

Όταν αυτός ο άνδρας ξύπνησε το πρωί και πήγε να βγει στη βεράντα, ήρθε αντιμέτωπος με ένα απίστευτο θέαμα. Δείτε το βίντεο.

Όταν ένας θόρυβος ξύπνησε τον Tim, εκείνος πήγε στην πόρτα να δει τι συμβαίνει και πριν καλά καλά την ανοίξει, ήρθε αντιμέτωπος με ένα απίστευτα σπάνιο αλλά και τρομακτικό για τον ίδιο, θέαμα από το τζάμι. Γάτες λυνξ κυκλοφορούσαν αμέριμνες στη βεράντα του.

Ο Tim που μένει στην Αλάσκα έμεινε έκπληκτος. “Ήταν 3 – 4 μικρά και ήταν είτε στη βεράντα είτε έπαιζαν στο γρασίδι. Στην αρχή δεν είχαν καταλάβει την παρουσία μου. Κρυβόμουν πίσω από την πόρτα και είχα τραβήξει λίγο την κουρτίνα για να μη μπορούν να με δουν και για να μη τρομάξουν. Με την κάμερα του κινητού ευτυχώς κατάφερε να βγάλω κάποιες φωτογραφίες αλλά πρόλαβα και να δω την μητέρα τους που τα πρόσεχε!”, δηλώνει ο τυχερός που παρόλο που η παρουσία ενός από τα πιο σπάνια ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση, τον τρόμαξε, ο ίδιος εξομολογείται ότι η ομορφιά τους είναι απερίγραπτη και η ανάγκη για τη προστασία τους τεράστια.

Ο λύγκας επίσης ρήσος ή ρίτσος ή αρίτσος ή τσαγκανόλυκος, είναι γένος της οικογένειας των Αιλουριδών. Στην Ελλάδα απαντάται στην περιοχή Φλώρινας, ο Βαλκανικός λύγκας (Lynx lynx martinoi), υποείδος του Ευρασιατικού λύγκα. Είναι μεσαίου μεγέθους αιλουροειδή με ψηλά πόδια. Τα μπροστινά πόδια είναι κοντύτερα από τα πίσω.

Όπως οι περισσότερες γάτες έτσι και οι λύγκες είναι μοναχικά ζώα με μεγάλη περιοχή επίβλεψης. Σκαρφαλώνουν με ευκολία στα δέντρα, έχουν καλές αλτικές ικανότητες και αντέχουν στις μεγάλες πορείες. Κυνηγούν τα θηράματα τους μετά το σούρουπο ή τη νύχτα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ελάφια, ζαρκάδια, αγριοκάτσικα και πρόβατα, αλλά κυρίως μικρότερα ζώα όπως λαγοί, ψάρια, σκίουροι, ποντίκια, γαλοπούλες, πέρδικες και άλλα πτηνά.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=AeS4AdbWrdw

Πηγή βίντεο: nollygrio

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις