Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μία όαση κόντρα στις λογικές και βαρετές πολυκατοικίες

Μία όαση κόντρα στις λογικές και βαρετές πολυκατοικίες

Ο Friedensreich Hundertwasser είναι ο δημιουργός της πιο ενδιαφέρουσας πολυκατοικίας σε όλον τον κόσμο. Δείτε το κτίριο της Γερμανίας που είναι κάτι πολύ παραπάνω…

Η πολυκατοικία Green Citadel (Πράσινο Κάστρο) βρίσκεται στην πόλη της Γερμανίας, Magdeburg. Δεν είναι μία απλή πολυκατοικία αλλά ένας πολυχώρος θα μπορούσε να πει κανείς, αφού εκτός από τα 55 διαμερίσματα που διαθέτει, περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται μία ολόκληρη γειτονιά!

Μαγαζιά, καφετέριες, ένα ξενοδοχείο και ένας παιδικός σταθμός συνθέτουν το συγκρότημα πολυκατοικιών που ξεχωρίζει για το ροζ έντονο του χρώμα. Χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρώσουν το κτίριο το οποίο ήταν ένα από τα πρώτα προκατασκευασμένα κτίρια της Γερμανίας.

Δεν ξεχωρίζει μόνο για το ροζ της χρώμα και για τον πολυχώρο που προσφέρει τα πάντα στους ενοίκους, αλλά και για την εντυπωσιακή ταράτσα που κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και του Καλοκαιριού είναι καταπράσινη. Καμία πόρτα και καμία κολόνα δεν είναι ακριβώς η ίδια σε ολόκληρο το κτίριο. Το γεγονός ότι κάθε σημείο του κτιρίου είναι διαφορετικό, έχει το δικό του σχήμα και μωσαϊκό, είναι αυτό που κάνει το σχέδιο του συγκροτήματος τόσο ξεχωριστό.

Σχεδιάστηκε από τον διάσημο Αυστριακό αρχιτέκτονα, Friedensreich Hundertwasser ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2000. Ο ίδιος παρουσίαζε το δημιούργημά του ως μία “όαση για την ανθρωπότητα και τη φύση σε μία απέραντη θάλασσα λογικών σπιτιών”. Και είχε δίκιο…

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Great Big Story

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις