Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μια διαφορετική πόλη στην Αλάσκα: Όλοι μαζί κάτω από την ίδια στέγη

Μια διαφορετική πόλη στην Αλάσκα: Όλοι μαζί κάτω από την ίδια στέγη

Στην πόλη Whittier της Αλάσκα όλοι οι κάτοικοι μένουν στην ίδια πολυκατοικία. Η πολυκατοικία διαθέτει από σχολείο μέχρι και Εκκλησία.

Το κτίριο Begich Towers περιλαμβάνει μία ολόκληρη πόλη! Πώς γίνεται αυτό; Η τεράστια πολυκατοικία αποτελεί την κατοικία των 220 κατοίκων της πόλης Whittier της Αλάσκα.

Καλά ακούσατε! Εκτός από τον Paul που επέλεξε να μείνει σε τροχόσπιτο, όλοι οι υπόλοιποι 219 κάτοικοι αυτής της απομακρυσμένης πόλης μένουν κάτω από την ίδια στέγη. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, όμως το κτίριο διαθέτει όλα όσα χρειάζεται μια πόλη. Από το ταχυδρομείο, το μανάβικο, το νοσοκομείο, το σχολείο, το αστυνομικό τμήμα μέχρι και η εκκλησία της περιοχής στεγάζονται στο πολυώροφο κτίριο.

Ο πύργος χτίστηκε το 1974 και εκφράζει την απομόνωση στο όλο της το μεγαλείο. Λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, στο Whittier τις περισσότερες μέρες χιονίζει με αποτέλεσμα όλοι οι κάτοικοι να παραμένουν από το πρωί έως το βράδυ εκεί. Έτσι, οι γείτονες μετακινούνται με πιτζάμες και αναπτύσσουν οικειότητα με όλους τους κατοίκους της πόλης είτε το θέλουν είτε όχι…

Όσοι θέλουν να το επισκεφτούν μπορούν να το κάνουν με δυο τρόπους. Είτε από την θάλασσα, είτε από ένα υπόγειο τούνελ, το οποίο το συνδέει με την πρωτεύουσα της πολιτείας, Τζούνο. Άλλωστε το κτίριο διαθέτει και δωμάτια Airbnb οπότε η διαμονή δεν θα σας δυσκολέψει!

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Thoughty2

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις