Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μια Τέχνη αφιερωμένη στους νεκρούς – Γιατί φτιάχνουν ομοιώματα πεθαμένων

Μια Τέχνη αφιερωμένη στους νεκρούς – Γιατί φτιάχνουν ομοιώματα πεθαμένων

Καλλιτέχνες δημιουργούν ομοιώματα για τους πεθαμένους που έχουν υποστεί τραύματα και το πρόσωπό τους έχει φθαρεί. “Είναι σημαντικό για την οικογένεια να αποχαιρετίσει τον άνθρωπό της όπως τον έχει αγαπήσει”.

Ο James Edward Smith Jr. παραδίδει μαθήματα Restorative Art στο Πανεπιστήμιο του Dallas. Χάρη στα μαθήματα αυτά, οι μαθητές διδάσκονται τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποτυπώσουν όσο πιο ρεαλιστικά μπορούν ένα πρόσωπο. Ο λόγος που ο ίδιος παραδίδει αυτά τα μαθήματα έχει μεγάλο ενδιαφέρον…

Ο James – μεταξύ άλλων – είναι επικεφαλής της υπηρεσίας κηδειών στο Institute of Funeral Service του Dallas. Τα προαναφερθέντα μαθήματα είναι ιδανικά όταν πεθαμένοι άνθρωποι έχουν υποστεί φθορά, τραυματισμό ή κάταγμα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να έχουν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά τους. Έτσι, μια φωτογραφία τους αρκεί ώστε οι ειδικοί να φτιάξουν ένα τέλειο ομοίωμα της κεφαλής και τα αγαπημένα τους πρόσωπα να τον αποχαιρετίσουν όπως πρέπει.

“Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του διαφορετικό πρόσωπο. Είναι πολύ σημαντικό για την οικογένεια να έχει εκείνη την ώρα τον άνθρωπό της όπως τον έχει αγαπήσει. Οι μαθητές μας επαναφέρουν το πρόσωπο του θανόντος όσο πιο άρτια γίνεται! Η ανατομία πρέπει να παρατηρείται με ακρίβεια και σίγουρα η κατασκευή ομοιώματος είναι μια Τέχνη που χωρίς πάθος, κανείς δεν μπορεί να υπηρετήσει”, δηλώνει ο ίδιος.

Με ειδικό πηλό και χρώματα, οι μαθητές διάλεξαν τους αγαπημένους τους celebrities και έφτιαξαν ένα ομοίωμα του προσώπου τους.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Great Big Story

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις