Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Μηχανή αυτόματου καθαρισμού πριν την προσευχή!

Αυτή ειναι η μηχανή που λανσάρει η μαλαισιανή εταιρεία
Αυτή ειναι η μηχανή που λανσάρει η μαλαισιανή εταιρεία

 

Ένα μηχάνημα που θα βοηθάει τους μουσουλμάνους να κάνουν την καθαρτήρια πλύση τους ισχυρίζεται ότι κατασκεύασε μια μαλαισιανή εταιρεία.

 

Το μηχάνημα συνοδεύεται από αυτόματους αισθητήρες και λεκάνες, που διακόπτουν τη χρήση νερού κατά τη διάρκεια του ‘οούντου’, αραβικής προέλευσης λέξη που συμβολίζει την πράξη κατά την οποία καθαρίζονται το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια των πιστών πριν την προσευχή.
 
Η ιεροτελεστία του καθαρμού προηγείται των πέντε ημερησίων προσευχών, που ένας μουσουλμάνος είναι υποχρεωμένος να εκτελεί. Σήμερα στον κόσμο υπάρχουν 1,7 δις. πιστοί μουσουλμάνοι, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους κατοικούν στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, περιοχές με πολύ λίγα αποθέματα νερού.
 
Το μηχάνημα, ύψους 1,65 μ., που επίσης εκπέμπει στίχους από το Κοράνι, χρησιμοποιεί μόλις 1,3 λίτρα νερού και πλεονεκτούν σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους, κατά τις οποίες οι βρύσες αφήνονται ανοικτές να τρέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καθαρμού κάθε πιστού, ο οποίος μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά.
 
«Κατά τη διάρκεια του Χατζ (προσκυνήματος στη Μέκκα), δύο εκατ. άνθρωποι δαπανούσαν 50 εκατ. λίτρα νερού για το οούντου. Εάν εισάγουν τη χρήση του μηχανήματος θα εξοικονομούν 40 εκατ. λίτρα νερού ημερησίως», τονίζει ο πρόεδρος της εταιρείας AACE Technologies Άντονι Γκόμεζ.
 
Οι επενδυτές της εταιρείας φιλοδοξούν πως οι πλούσιες μουσουλμανικές χώρες θα προμηθευθούν το μηχάνημα, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε ένα εξάμηνο και το κόστος του θα ανέρχεται στα 3 με 4.000 δολάρια. Ήδη το Ντουμπάι έχει εκφράσει ενδιαφέρον να προμηθευθεί το μηχάνημα για το αεροδρόμιο του, τόνισε ο Γκόμεζ, προσθέτοντας πως το μηχάνημα χρειάσθηκε δύο χρόνια για να αναπτυχθεί και κόστισε 2,5 εκατ. δολάρια.
 
 

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε