Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μηχάνημα βασανιστηρίων χρησιμοποιείτο το 1960 για αδυνάτισμα!

Μηχάνημα βασανιστηρίων χρησιμοποιείτο το 1960 για αδυνάτισμα!

Ένας παράδοξος τρόπος για να αδυνατίσει κανείς προτείνεται στο vintage βίντεο του 1958. Δείτε συμβουλές υγείας της δεκαετίας του ’60.

Ο Dr Atkins σε ένα διαφημιστικό του 1958 παραδίδει μαθήματα ομορφιάς και συμβουλές διατροφής για τις γυναίκες της δεκαετίας του ’60 που δυσκολεύονται να χάσουν κιλά. Μπορεί σε εμάς πολλές από τις προτάσεις του να ακούγονται παράξενες, τότε όμως ακολουθούνταν από πολλές γυναίκες που ήθελαν να μείνουν αδύνατες για πάντα.

Μέσα από το βίντεο, γίνεται εμφανές ότι η ανάγκη της γυναίκας να είναι λεπτή και όμορφη για πάντα αποτελούσε από τότε εμμονή. Ήδη από τη δεκαετία του ’60 οι γυναίκες της εποχής ακολουθούσαν αυστηρές δίαιτες και ένα απαιτητικό πρόγραμμα γυμναστικής για να είναι αρεστές.

Στο βίντεο ο Dr Atkins συμβουλεύει τις γυναίκες να αποφεύγουν τους υδατάνθρακες από το ψωμί και τα μακαρόνια καθώς και τη ζάχαρη. Αρκούν αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, για να χάσει κάποιος κιλά με γρήγορο και εύκολο τρόπο. “Παλιά που δεν ήταν αναπτυγμένη η γεωργία και δεν υπήρχαν οι πατάτες, το σιτάρι, τα ψωμιά και τα κρουασάν, οι άνθρωποι ήταν λεπτοί. Κυνηγούσαν ζώα για τη τροφή τους και παρόλο που έτρωγαν κρέας και ψάρια δεν έπαιρναν κιλά. Αν κόψει κάποιος δημητριακά και ζάχαρη, θα αδυνατίσει”, δηλώνει ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερες γυναίκες εκείνες της εποχής επισκέπτονταν σαλόνια ομορφιάς για να ακολουθήσουν θεραπείες ομορφιάς και αναζωογόνησης. Το αγαπημένο τους μηχάνημα που υποσχόταν ψηλόλιγνα σώματα ήταν το λεγόμενο Rac. Παλιά το χρησιμοποιούσαν για βασανιστήρια, τότε όμως το μηχάνημα που τέντωνε τα άκρα, δηλαδή τα χέρια και τα πόδια, υποσχόταν ένα ιδανικό λεπτοκαμωμένο σώμα!

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Vintage Fashions

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις