Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Το νησάκι κοντά στη Σκιάθο που ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles

Το νησάκι κοντά στη Σκιάθο που ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles

Είναι μια καταπράσινη νησίδα που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Σκιάθου. Είναι ο ιδανικός προορισμός για φέτος το Καλοκαίρι…

Υπάρχουν τόσα ωραία μικρά νησάκια μακριά από την πολυκοσμία που αξίζει να ανακαλύψετε. Ένα από αυτά είναι η νησίδα των Σποράδων, Τσουγκριά. Η Τσουγκριά βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι Σκιάθου, καλύπτεται από πυκνή βλάστηση και διαθέτει μοναδικές παραλίες.

Το νησί διαθέτει υγροτόπους που αποτελούν σημαντικό καταφύγιο για πουλιά στην περιοχή των Σποράδων. Η προσέγγιση του νησιού γίνεται με τουριστικά πλοιάρια από το λιμάνι της Σκιάθου ή από το λιμανάκι των Αχλαδιών. Η έκτασή της είναι 1,14 τ.χλμ..

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο εφοπλιστής Θωμάς Επιφανειάδης, ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Βογιατζή την κατασκευή στο νησάκι ενός εξωκλησιού στην μνήμη των Αγίων Φλώρου και Λαύρου. Οι δυο αυτοί Άγιοι υπήρξαν δίδυμα αδέλφια με καταγωγή από το Βυζάντιο, ήταν λιθοξόοι τεχνίτες που έζησαν στην πόλη Ουλπιάνα της Ιλλυρίας. Εορτάζουν στις 18 Αυγούστου κάθε έτους.

Ο Αλέξανδρος Βογιατζής με σεβασμό στο τοπίο, με την αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική του ματιά και χρησιμοποιώντας ο,τι είχε πάνω το νησί, κυρίως πέτρα και πλάκες έχτισε το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι. Έτσι κτίσθηκε αυτό το εξωκλήσι η εκκλησία του γκρεμνού, όπως την αποκαλούν οι ψαράδες.

Το νησί εμφανίζεται ως ιδιοκτησία της μονής Ευαγγελίστριας της Σκιάθου, καθώς και των επιχειρηματικών οικογενειών Επιφανειάδη και Φιξ. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο στόχαχτρο επιχειρηματιών για την αγορά του. Ο τοπικός μύθος θέλει ακόμα και τους Beatles να έχουν επισκεφτεί τη Σκιάθο στα ’60ς και να προσπαθούν να αγοράσουν τον Τσουγκριά.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από όλη τη Σκιάθο που αποδεικνύουν περίτρανα ότι είναι ο must προορισμός για φέτος το Καλοκαίρι:

Πηγή βίντεο: xrayDrone

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις