Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

O 10χρονος πρόσφυγας με το παρατσούκλι “Little Picasso”

O 10χρονος πρόσφυγας με το παρατσούκλι “Little Picasso”

O Farhad Nuri σε όποιο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και αν βρίσκεται, αυτό που απολαμβάνει είναι να ζωγραφίζει. Το ταλέντο του Farhad Nuri…

Είναι 10 χρονών και ζει στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Σερβίας. Ο νεαρός πρόσφυγας όπου και αν βρίσκεται, ξεδιπλώνει το καλλιτεχνικό του ταλέντο. Ένα ταλέντο που τον έκανε γνωστό με το όνομα “Little Picasso”.

O Farhad Nuri έχει ταξιδέψει από το Αφγανιστάν σε Ελλάδα, Τουρκία και σήμερα ζει στη Σερβία μαζί με τα δύο μικρότερα αδέλφια και τους γονείς του σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Βελιγράδι. Η οικογένειά του έχει αιτηθεί επίσημα για άσυλο όσο όμως ο μικρός καλλιτέχνης μένει στα διάφορα κέντρα προσφύγων, απολαμβάνει να ζωγραφίζει.

Ο λόγος που του “βγήκε” το παρατσούκλι “Little Picasso” είναι η αγάπη που τρέφει προς το πρόσωπό του. “Ήμουν στην Τουρκία, ήμουν στην Ελλάδα. Στο κέντρο εδώ μου αρέσει να ζωγραφίζω, μου αρέσει να σχεδιάζω τα συναισθήματα και τα πρόσωπά μου”, δηλώνει ο Farhad Nuri και συνεχίζει: “Όνειρό μου είναι να γίνω διάσημος ζωγράφος”.

Από την Αντζελίνα Τζολί έως και την Άνγκελα Μέρκελ, ο μικρός Πικάσο ζωγραφίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο προσωπογραφίες ηθοποιών, τραγουδιστών αλλά και πολιτικών προσώπων.

Τα έργα του έχουν εκτεθεί στο Βελιγράδι και τα χρήματα από τις πωλήσεις διατέθηκαν σε ένα αγόρι από την Σερβία που υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: International Rescue Committee

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις