Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο άνθρωπος που διέρρηξε δύο φορές το Buckingham Palace

Ο άνθρωπος που διέρρηξε δύο φορές το Buckingham Palace

Ο Λονδρέζος Michael Fagan κατάφερε όχι μία, αλλά δύο φορές να διαρρήξει το Buckingham Palace. Χωρίς κανένα σχέδιο και κίνητρο, μπήκε, ήπιε, κάπνισε και… έφυγε!

Μια ειδική φρουρά προστατεύει το Buckingham Palace 24 ώρες το 24ωρο. Αστυνομικοί βρίσκονται πάντα κοντά στα ανάκτορα. Σκυλιά φύλακες ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το παλάτι. Και όμως, ένας άνθρωπος κατάφερε να το διαρρήξει και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές.

Ο Λονδρέζος Michael Fagan κατάφερε χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς κανένα συγκεκριμένο κίνητρο, να εισβάλλει δύο φορές στο Buckingham Palace χωρίς να τον πάρει είδηση κανείς. Πώς το κατάφερε; Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στις 9 Ιουλίου του 1982, ο άνεργος ζωγράφος και διακοσμητής, Michael ήπιε πολύ και σκαρφίστηκε αυτήν την τρελή ιδέα.

Ο 33χρονος κατάφερε μεθυσμένος να σκαρφαλώσει 5 μέτρα τείχους που περιελάμβανε σύρμα με καρφιά, χωρίς να τραυματιστεί. Ύστερα περπάτησε ως το πίσω μέρος του παλατιού και μπήκε στο παλάτι μέσα από ένα κλειδωμένο παράθυρο. Τι έκανε μετά; Άνετος περπάταγε και θαύμαζε το παλάτι για περίπου 15 λεπτά, μέχρι που έφτασε το δωμάτιο του Καρόλου και χωρίς να είναι εκεί ο ίδιος, ήπιε από ένα μπουκάλι κρασί που είδε. 

Αφού ήπιε και το κρασάκι του, ο Fagan τότε προχώρησε στο διάδρομο μέχρι που βρήκε το δωμάτιο της Βασίλισσας. Η Βασίλισσα Ελισάβετ κοιμόταν του καλού καιρού, μέχρι που ο διαρρήκτης τράβηξε απότομα την κουρτίνα για να την ξυπνήσει.

Όπως ήταν φυσικό και μετά από τόσες φορές που την είχε γλιτώσει, η Βασίλισσα ξύπνησε και αμέσως χτύπησε τον συναγερμό για να έρθει κάποιος από την ασφάλεια. Η υπηρέτρια βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο και σκούπιζε με ηλεκτρική σκούπα, μη έχοντας πάρει είδηση τι συνέβαινε τόση ώρα στο δωμάτιο της Βασίλισσας.

Τελικά, το παλάτι πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία και διαρρήκτης και Βασίλισσα περίμεναν μαζί τους αστυνομικούς να έρθουν να τον συλλάβουν. Και αν νομίζετε ότι κατά την αναμονή, ο Michael δεν περνούσε καλά, κάνετε λάθος! Μαζί με έναν υπηρέτη, η Βασίλισσα Ελισάβετ πήγε τον… απρόσκλητο επισκέπτη στο κελάρι να πιει ένα ποτήρι ουίσκι και να καπνίσει.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η Αστυνομία έφτασε στο Παλάτι, ο νεαρός συνελήφθη και όσο για την τιμωρία του… Τίποτα, την γλίτωσε για τα καλά! Τότε, δεν υπήρχε κανένας νόμος που να απαγορεύει την είσοδο στο Buckingham Palace. Έκτοτε, όμως θεσπίστηκε και πλέον ούτε να διανοηθείτε να μπείτε μέσα!

Βέβαια, ο Fagan δεν την γλίτωσε και τελείως… Ο διαρρήκτης πέρασε έξι μήνες στο ψυχιατρείο καθώς θεωρήθηκε ότι έχρηζε ψυχιατρικής βοήθειας. Μάλιστα, πριν την δεύτερη και πετυχημένη του προσπάθεια εισβολής, ο ίδιος δήλωσε ότι είχε καταφέρει άλλη μία φορά να μπει στο Παλάτι ανενόχλητος.

Πηγή βίντεο: Thoughty2

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις