Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο άνθρωπος που ζει σε ένα κάστρο από άμμο

Ο άνθρωπος που ζει σε ένα κάστρο από άμμο

Ο “King Mario” είναι ο βασιλιάς της άμμου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Εδώ και πολλά χρόνια ζει μόνιμα σε ένα κάστρο από άμμο που έφτιαξε ο ίδιος.

Εδώ και 22 ολόκληρα χρόνια ο Marcio Matolias περνάει όλη του τη μέρα σε μία παραλία του Ρίο Ντε Τζανέριο φτιάχνοντας εντυπωσιακά σχέδια με άμμο. Το πιο εντυπωσιακό από όλα όμως είναι το γεγονός ότι ένα από τα έργα του είναι και το σπίτι του.

Μόλις ο Marcio Matolias τελειώσει τη δουλειά του, δεν χρειάζεται να μετακινηθεί ούτε λίγο για να πάει σπίτι του. Ένα μεγάλο κάστρο από άμμο είναι και το μέρος όπου ξυπνά το πρωί, κοιμάται το βράδυ, διαβάζει στα διαλείμματα του και τρώει το φαγητό του.

Πρόκειται για έναν μικροσκοπικό χώρο που εσωτερικά δεν θυμίζει σε τίποτα σε κάστρο, όμως έχει όλα όσα εκείνος χρειάζεται. “Με τρομάζουν τα μεγάλα σπίτια που όλα είναι τακτοποιημένα και τέλεια. Εμένα δεν με νοιάζει! Αν χαλάσει το σπίτι, το ξαναφτιάχνω, αν το βαρεθώ, φτιάχνω ένα άλλο καινούργιο, σε άλλο μέρος της παραλίας, όπου και ό,τι θέλω! Μου αρέσει αυτή η εφήμερη ιδέα των πραγμάτων έτσι ώστε να μη γίνομαι υπερβολικός ή άπληστος”, δηλώνει ο ίδιος.

Και συμπληρώνει: “Όταν βρέχει είναι δύσκολα τα πράγματα… Όμως, όπως και να έχει είναι επιλογή μου που ζω έτσι και είμαι ευτυχισμένος”.

Ο “King Mario” όπως είναι γνωστός, δέχεται δωρεές από τουρίστες και καταφέρνει να βγάζει τα προς το ζην. Όνειρο του είναι να καταφέρει στο μέλλον να φτιάξει το δικό του καλλιτεχνικό στούντιο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: AFP news agency

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις