Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Όταν οι σκύλοι ζητούν την προσοχή των αφεντικών τους…

Όταν οι σκύλοι ζητούν την προσοχή των αφεντικών τους…

Τα πάντα κάνουν οι τετράποδοι φίλοι μας όταν θέλουν να μας τραβήξουν την προσοχή. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου γνωρίζει πολύ καλά ότι τα σκυλιά ζηλεύουν πολύ. Και όταν οι τετράποδοι φίλοι μας νιώσουν ότι δεν λαμβάνουν την προσοχή που θα ήθελαν, κάνουν τα πάντα για να την αποκτήσουν!

Ο ερχομός ενός παιδιού, η υιοθεσία ενός ακόμη ζώου, τα παραπάνω χάδια σε άλλον σκύλο, ακόμη και η έκφραση συναισθημάτων στον σύντροφό σας, κάνει τον σκύλο να ζηλεύει πολύ. Αν ο σκύλος νιώσει ότι δεν αποτελεί το επίκεντρο της προσοχής, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να διεκδικήσει τα χάδια και την προσοχή σας.

Τα ζώα αυτά δεν είναι ανεξάρτητα, όπως για παράδειγμα οι γάτες. Για αυτό, όταν τα αφεντικά τους λείπουν πολύ ώρα για δουλειά ή άλλες υποχρεώσεις, το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν οι σκύλοι μόλις οι ιδιοκτήτες τους γυρίσουν από την δουλειά, είναι να περάσουν χρόνο μαζί.

Οι ειδικοί μάλιστα επισημαίνουν ότι σκύλος και αφεντικό πρέπει να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί. Μια βόλτα μισής ώρας δεν αρκεί και το παιχνίδι σε καθημερινή βάση, επιβάλλεται. Ο σκύλος εκτός από φροντίδα, θέλει πάνω από όλα τρυφερότητα και αγάπη. Και αν κάτι από αυτά, του λείψει, να είστε σίγουροι ότι δεν θα ησυχάσει μέχρι να τα λάβει απλόχερα από εσάς!

Άλλωστε κάθε ιδιοκτήτης σκύλου πρέπει να έχει στο νου του ότι ο σκύλος δεν έχει κανέναν άλλο πέρα από αυτόν!

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Sad Cat

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις