Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάσχει από σπάνια ασθένεια που την κάνει να μυρίζει μονίμως σαν ψάρι

Πάσχει από σπάνια ασθένεια που την κάνει να μυρίζει μονίμως σαν ψάρι

Η Kelly Fidoe-White πάσχει από το σύνδρομο οσμής ψαριού. Το σύνδρομο αυτό την κάνει να μυρίζει άσχημα δίχως να μπορεί να κάνει κάτι για αυτό.

Η Kelly Fidoe-White πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που της προκαλεί ένα δυσάρεστο σύμπτωμα. Μυρίζει σαν ψάρι σε σήψη.

Το σύνδρομο οσμής ψαριού (Trimethylaminuria), είναι μια διαταραχή κατά την οποία ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να διασπάσει την τριμεθυλαμίνη, μια ένωση που προέρχεται από τη διατροφή και η οποία έχει μια ισχυρή μυρωδιά ψαριού σε σήψη.

“Στο σχολείο τα παιδιά με κορόιδευαν λόγω της μυρωδιάς μου και με αποκαλούσαν… ψάρι. Ένιωθα απομονωμένη και κανείς δεν με πλησίαζε. Έκανα όμως τα πάντα. Καθόμουν για ώρες στο μπάνιο και κάτω από το καυτό νερό. Έβαζα άπειρα προϊόντα περιποίησης για να μυρίζω ωραία. Δεν φταίω εγώ που μυρίζω άσχημα!”, δηλώνει η ίδια στην κάμερα του Barcroft TV.

Και συμπληρώνει: “Δεν τρώω ψάρια, θαλασσινά, αποφεύγω κάποια λαχανικά και γενικά προσέχω όσο μπορώ. Γιατί όπως μυρίζει ένα τρόφιμο, ξέρω ότι σε λίγες ώρες με το που το φάω, θα μυρίζω και εγώ…”.

Η Kelly εργάζεται σε μια κλινική μόνο τις βραδινές ώρες ώστε να μυρίζει σε όσο λιγότερο κόσμο γίνεται. Ο εργοδότης της Faysal Bashir δηλώνει: “Μπορείς να καταλάβεις ότι έρχεται η Kelly από την μυρωδιά της ήδη από τον διάδρομο. Έχω δεχτεί πολλά παράπονα για την μυρωδιά της όμως είναι καλή φίλη μου και ξέρω ότι κάνει ό,τι μπορεί”.

Παρά την έντονη μυρωδιά της, ο άνδρας της, Michael δηλώνει ότι όταν την γνώρισε δεν είχε μυρίσει κάτι. “Δεν είχα καταλάβει κάτι. Δεν ξέρω γιατί. Πάντως η αυτοπεποίθηση της όλο και ανεβαίνει και εγώ προσωπικά προσπαθώ να την κάνω να γελάει με την κατάστασή της!”, δήλωσε ο ίδιος.

Περίπου 500 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο πάσχουν από το σύνδρομο αυτό.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις