Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Η πιο απομακρυσμένη εκκλησία ολόκληρου του κόσμου

Η πιο απομακρυσμένη εκκλησία ολόκληρου του κόσμου

Χωρίς σκοινί ή παπούτσια, αυτός ο παπάς ανεβαίνει κάθε μέρα το βουνό για να φτάσει στην πιο απομακρυσμένη εκκλησία όλου του κόσμου. Δείτε το βίντεο.

Ένας παπάς επισκέπτεται καθημερινά τα απομακρυσμένα βουνά Gheralta της Αιθιοπίας. Εκεί βρίσκεται μια εκκλησία για δεινούς ορειβάτες…

“Δεν φοβάμαι όταν ανεβαίνω τα βράχια γιατί πάω εκεί κάθε μέρα. Είναι πολύ δύσκολο αλλά τα καταφέρνω”. Η εκκλησία Haylesilassie είναι σκαλισμένη στην πλευρά του βουνού 250 κάτω από την κορυφή του. Χτίστηκε από τον Άγιο Abuna Yemata και χρονολογείται πίσω στο 600 μ.Χ.

“Σηκώνομαι πρωί πρωί κάθε μέρα και κάνω κάτι δουλειές του σπιτιού μέχρι τις 6 το πρωί. Ύστερα, ξεκινάω την αναρρίχηση που μου παίρνει περίπου 2 ώρες. Όταν φτάνω στην εκκλησία, μου αρέσει να προσεύχομαι και να διαβάζω αρχαία βιβλία”, συμπληρώνει ο ίδιος.

Journey of faith

Now this is what we call dedication. Every day this priest makes a treacherous climb to reach his church, carved into a sheer cliff face.

Gepostet von BBC News am Montag, 19. Februar 2018

Η διαδρομή εκτός των άλλων περιλαμβάνει δέκα μέτρα απότομης αναρρίχησης, όπου ο ριψοκίνδυνος παπάς ανεβαίνει δίχως σκοινί ή παπούτσια.

Κανείς από τους παπάδες που έχουν προσπαθήσει να ακολουθήσουν την επικίνδυνη διαδρομή δεν έχουν πέσει η τραυματιστεί με τον ίδιο να δηλώνει ότι ο λόγος είναι ότι οι Άγιοι προστατεύουν την εκκλησία και την περιοχή.

Πηγή βίντεο: BBC News

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις