Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Το πιο σύντομο τεστ IQ με μόνο 3 ερωτήσεις – Ελάχιστοι τις απαντούν σωστά

Το πιο σύντομο τεστ IQ με μόνο 3 ερωτήσεις – Ελάχιστοι τις απαντούν σωστά

Έχει χαρακτηριστεί ως το συντομότερο τεστ IQ παγκοσμίως. Δείτε τις ερωτήσεις και ποια χαρακτηριστικά δείχνουν άτομο με υψηλότερη ευφυΐα.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο δείκτης του IQ σας; Αυτό το τεστ έχει χαρακτηριστεί ως το συντομότερο τεστ IQ παγκοσμίως και βασίζεται σε μόλις τρεις ερωτήσεις!

Πόσο έξυπνοι είστε πραγματικά; Κάνετε το τεστ, απαντήστε τις ερωτήσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται και φυσικά, οι 3 σωστές απαντήσεις στις 3 ερωτήσεις εγγυώνται την ευφυΐα σας.

Το Τεστ IQ των 3 ερωτήσεων

  1. Μια ρακέτα και ένα μπαλάκι τένις κοστίζουν συνολικά 1,10 ευρώ. Η ρακέτα κοστίζει 1 ευρώ περισσότερο από το μπαλάκι. Πόσο κοστίζει το μπαλάκι;
  2. Έστω ότι 5 μηχανές χρειάζονται 5 λεπτά για να παράγουν 5 ρακέτες. Πόσο χρόνο χρειάζονται 100 μηχανές για να παράγουν 100 ρακέτες;
  3. Μέσα σε μια λίμνη, υπάρχει ένα κομμάτι με νούφαρα. Κάθε μέρα, το κομμάτι αυτό διπλασιάζεται σε εμβαδόν στην επιφάνεια της λίμνης. Εάν χρειάζονται 48 ημέρες για να καλύψουν τα νούφαρα ολόκληρη τη λίμνη, πόσος χρόνος χρειάζεται για να καλύψουν την μισή επιφάνεια της λίμνης;

Οι απαντήσεις

  1. 5 σεντς – Οι περισσότεροι απαντούν διαισθητικά 10 σεντς. Μια μελέτη Princeton έδειξε ότι όσοι απαντούν 10 σεντς είναι πολύ λιγότερο υπομονετικοί από εκείνους που απαντούν σωστά.
  2. 5 λεπτά – Το ένστικτό σας μπορεί να σας “λέει” 100 λεπτά. Αλλά η κάθε μηχανή θέλει 5 λεπτά για να φτιάξει ένα μπαλάκι. Οπότε όσο θα ζητάμε τόσα μπαλάκια από αντίστοιχες μηχανές (π.χ. 100 μπαλάκια από 100 μηχανές) ο χρόνος θα παραμένει ίδιος.
  3. 47 ημέρες – Οι περισσότεροι απαντούν 24 ημέρες. Η πρώτη αντίδραση του μυαλού είναι να διαιρέσει τον χρόνο στα 2, επειδή του ζητάμε να διαιρέσει και την επιφάνεια στα 2. Αλλά το εμβαδόν που καλύπτουν τα νούφαρα διπλασιάζεται κάθε μέρα. Οπότε θα χρειαστεί μόνο μια μέρα για να πάει από το μισό στο ολόκληρο της επιφάνειας της λίμνης.

Τα χαρακτηριστικά δείχνουν άτομο με υψηλότερη ευφυΐα

Σύμφωνα με μελέτες, 8 είναι τα επιστημονικά τεκμηριωμένα χαρακτηριστικά που έχουν τα άτομα με υψηλότερη ευφυΐα.

Μελέτη του 2010 αντιπαρέβαλε τον δείκτη νοημοσύνης (IQ) 20.000 νέων ατόμων με το αν ήταν καπνιστές ή όχι. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο μέσος καπνιστής 18-21 ετών είχε δείκτη νοημοσύνης 94, ενώ ο μη καπνιστής ίδιας ηλικίας είχε μέσο όρο IQ 101. Πολλές μελέτες δείχνουν ακόμη, ότι η μουσική βοηθάει. Έρευνα του 2011 έδειξε ότι η νοημοσύνη παιδιών ηλικίας 4-6 ετών αυξήθηκε μετά από ένα μήνα μαθημάτων μουσικής.

Επίσης, τα μεγαλύτερα σε ηλικία αδέλφια είναι συνήθως πιο έξυπνα. Έρευνα δείχνει ότι τα μεγαλύτερα σε ηλικία αδέλφια είχαν μια σημαντική διαφορά στο IQ από τον πιο κοντινό αδελφό τους. Ακόμη, έρευνα του 2006 έδειξε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η περίμετρος της μέσης, τόσο χαμηλότερη είναι η γνωστική σας ικανότητα!

Αν αναρωτιέστε να πάρετε σκύλο ή γάτα για κατοικίδιο, πρέπει να ξέρετε ότι η απόφασή σας σημαίνει και πολλά για το πόσο έξυπνος είστε. Γιατί; Έρευνα του 2014 έδειξε ότι όσοι έχουν γάτες και όχι σκύλο για κατοικίδιο, είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε τεστ νοημοσύνης! Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που δείχνει αν είστε άτομο με υψηλότερη ευφυΐα είναι η διάθεση πειραματισμού με τα “μαλακά ναρκωτικά”. Έρευνα του 2012 έδειξε ότι τα παιδιά που σε ηλικία 11 ετών είχαν υψηλότερο IQ, ήταν εκείνα που μέχρι τα 40 τους θα είχαν δοκιμάσει τα λεγόμενα “μαλακά” ναρκωτικά (κυρίως μαριχουάνα).

Μέχρι και το χέρι με το οποίο γράφετε, δείχνει την ευφυΐα σας… Και όμως, έρευνα του 1995 έδειξε ότι οι αριστερόχειρες άντρες έχουν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ διαφορικής σκέψης και επίλυσης. Τέλος, έρευνα από το πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ έδειξε ότι από την ηλικία ακόμα και των 3 ετών, όταν η σχολική εκπαίδευση δεν έχει παίξει ακόμα ρόλο, τα πιο ψηλά παιδιά αποδίδουν καλύτερα σε τεστ γνωστικής ικανότητας.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις